10 ting I bør overveje, før I går i gang med Power BI. Se tjekliste

Microsoft Power BI hjælper jer med at udbrede data og dele viden på en intelligent måde i hele organisationen.

10 ting det er værd at vide, før I går i gang med Power BI

Har du overvejet Microsoft’s business intelligence løsning - Power BI? Uanset hvilken løsning, du har i tankerne, er det en god idé at kigge nærmere på Power BI og dykke ned i de muligheder, den giver din virksomhed og ikke mindst medarbejderne. Det handler om at kunne udbrede data på en intelligent og umiddelbart forståelig - visuel - måde, der giver den indsigt, som I har brug for, når der skal træffes beslutninger på alle niveauer.

Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, hvis I vil ombord i løsningen? Vi har samlet egne og nogle af vores kunders erfaringer i en lille tjekliste, som du måske kan bruge i dine overvejelser.

1. Kom godt i gang

Power BI giver mulighed for, at I kan komme nemt og hurtigt i gang. Men det handler naturligvis også om at komme godt i gang og gribe projektet an på den rigtige måde, så det får et solidt fundament, man kan bygge videre på. Lav derfor en plan for implementeringen.

2. Skab forankring i organisationen

Hvem skal stå for implementeringen internt? Det spørgsmål er vigtigt at få afklaret fra starten. Det bør være en medarbejder, der har tid til det og meget gerne brænder for det og kan se den store værdi i at dele data.

3. Sørg for den rette datamodel

Power BI er et analyseværktøj, som har behov for at blive ”fodret” med data på den rigtige måde. Derfor er det vigtigt at få den del på plads fra starten. Vælg en datamodel, der kan give jer præcis de data, I efterspørger i jeres virksomhed.   

4. Start der hvor det giver mest værdi

Det kræver lidt tid at komme i gang, og et godt råd er at starte der, hvor det giver størst værdi. Overvej, hvilke indsigter I har allerstørst behov for og sæt det i gang. Dermed kan I også se betydningen af Power BI for jeres virksomhed lige fra starten.

5. Byg på lidt efter lidt

Når I er kommet godt i gang, kan I begynde at udvide brugen efter den plan, I formentlig har lavet fra starten.

6. Uddan jeres superbrugere og medarbejdere

Succesen af udrulningen i organisationen er afhængig af, at medarbejderne tager Power BI til sig. Det kræver, at alle ved, hvordan man bruger løsningen. Sørg for, at uddannelse og træning indgår i jeres planlægning.

7.  Del data på en helt ny måde

Power BI løsningen giver helt unikke muligheder for at dele udvalgte data over hele organisationen. Ikke mindst er det en stor ændring mange steder, at opdaterede data nu kan tilgås på telefonen. Det har i hvert fald givet mange af vores kunder en ”AHA”-oplevelse af, hvor vigtig deling af viden og transparens er for optimal drift.

8. Sæt ingen grænser for udbredelsen

Traditionelt har det været sådan, at nogle nøglemedarbejdere i virksomhederne har haft adgang til business intelligence løsningen. Jo mere kompleks, løsningen var, desto færre brugere. Men det vender Power BI helt op og ned på. Hos en af vores kunder er over 50 procent af de ansatte på Power BI. Kunden har indset, at det med at skjule data så meget som muligt er noget, der hører fortiden til. For hvad er business intelligence i bund og grund? Det er indsigt i egen virksomhed, og hvorfor skulle den være hemmelig.

9. Ansat eventuelt dedikeret ressource

Nogle af vores kunder har erfaring for, at det kan være en fordel at ansætte en dedikeret ressource til at stå for udvikling og vedligeholdelse af business intelligence aktiviteten.

10. Hav fokus på at udvikle brugen af data

Power BI giver jer alle muligheder for at visualisere de data, I har behov for. i forbindelse med periodevis rapportering, budgetlægning og ikke mindst her-og-nu-indblik. Med det fokus, vi alle sammen har på at udnytte data mere og mere til at give os forretnings- og konkurrencemæssige fordele, er Power BI værktøjet, der kan give overblik og klarhed. Sørg for hele tiden at udvikle jeres brug af data og øg dermed løbende værdien af business intelligence løsningen.

Se en interaktiv demo af løsningen her

 

 

da-DK
Kontakt os