Amanda Seafoods' gamle ERP-system skabte usikkerhed om fremtiden. Virksomheden fik en tidssvarende løsning med Microsoft Dynamics NAV, der integrerer alle processer, og sikrer, at den fortsatte årlige vækst på minimum 10% kan håndteres.

Carsten Øvlisen
Amanda Seafoods

I kølvandet af succesfuld turnaround

Amanda Seafoods er historien om en virksomheds rejse fra at være en lille, traditionsbundet fiskekonserves­fabrik til en topmoderne og innovativ producerende fødevarevirksomhed, der leverer alt godt fra havet til det meste af Europa. En succesfuld turnaround, evnen til at produktudvikle og et målrettet fokus på it som konkurrenceparameter gør, at Amanda Seafoods mere end nogensinde befinder sig som en fisk i vandet. 

Sikrer stram vækststyring

En vækst på 30 procent to år i træk taler sit tydelige sprog. Men virksomheden hviler ikke på laurbærerne, og strategien for fremtiden er klar: Den hedder tocifrede vækstrater, primært på eksportmarkederne. Holdningen til it er ligeså klar: Det skal understøtte vækststrategien med strømlinede processer, stram økonomisk styring og overblik. Dét valgte Amanda Seafoods at sikre med brancheløsningen NORRIQ Food, der bygger på Microsoft Dynamics NAV.

I forhold til den gamle, usupporterede XAL har virksomheden fået afgørende forbedringer i måden at arbejde og økonomistyre på. Brancheløsningen fra NORRIQ realiserer virksomhedens ambitiøse vækststrategi. Amanda Seafoods er samtidig glad for, at den er blevet fri for den usikkerhed, der lå i den usupporterede ERP løsning.

image

Øget transparens med alt samlet ét sted

Hos Amanda Seafoods erstatter NORRIQ Food en række separate, manuelle arbejdsprocesser og samler dem ét, centralt sted. Det øger gennemsigtigheden, sparer tid og sikrer værdifuld vidensdeling.  

Timingen for skiftet til NORRIQ Food var strategisk vigtigt. Målet var at indføre en ny ERP-løsning, inden virksomheden var vokset alt for voldsomt. På den måde sikrede Amanda Seafoods, at processerne var toptrimmede og parate til at håndtere væksten.

 

image

Automatiseret sporbarhed

Automatiseret sporbarhed på både råvare- og færdigvareniveau var helt central for Amanda Seafoods i forbindelse med opgraderingen af ERP-systemet. For selv om virksomheden aldrig har haft behov for at spore et dårligt parti råvarer, er det meget betryggende at vide, at man har ”en forsikring” i form af fuld sporbarhed, der sikrer hurtig og fejlfri sporing. Ikke mindst efter at virksomheden også er begyndt at producere køle- og tubevarer. Fuld, automatiseret sporing på LOT-niveau som en integreret del af ERP-systemet sikrer, at alle relevante medarbejdere kender produkthistorien, fordi de altid har nem adgang til alle data om de batches, der er på lager. Det er procesmæssigt et dramatisk løft i forhold til tidligere, hvor der kun kunne spores manuelt på færdigvareniveau – og kun en enkelt lagermedarbejder vidste, hvordan man gjorde.

image

"Overordnet har den samlede løsning og rådgivning fra NORRIQ hjulpet virksomheden til at blive procesorienteret i ordets bedste forstand."

Carsten Øvlisen
Amanda Seafoods

 

NORRIQ BI giver dobbeltfordele

Som en naturlig følge af Amanda Seafoods' arbejde med Business Intelligence (BI) i mange år – herunder at bruge BI til forecasting – blev BI løftet med over i NORRIQ Food.

BI-løsningen udgør hjørnestenen i Amanda Seafoods' opfølgning og overvågning af blandt andet dækningsbidrag og omsætning på varer, kunder og budget. BI gør det desuden nemt og hurtigt at sammenligne historiske salgsdata, fordi løsningen sikrer, at vi ikke skal igennem en større datakonvertering fra det gamle system til det nye.

I fremtiden vil Amanda Seafoods også udnytte BI-fordelene i produktionen. Amanda Seafoods overvejer desuden muligheden for at anvende upload af produktionsdata i BI-værktøjet med henblik på at automatisere overvågningen af lønsomheden i de forskellige produktioner. Den potentielle gevinst er, at virksomheden på den måde vil kunne styrke dialogen og samarbejdet mellem forskellige enheder.

image

Flere automatiseringsfordele

I den nære fremtid iværksætter Amanda Seafoods flere, værdiskabende automatiseringer. Det vil eksempelvis kun kræve et par klik i NORRIQ Food at følge op på produktionsordrer, se rabatstrukturer og dækningsbidrag på den enkelte kunde inklusive indtægtsreduktioner.

Virksomheden er generelt godt tilfreds med NORRIQ's 360° kompetencer. NORRIQ er en af landets stærkeste it-totalleverandører og tilbyder alle de spidskompetencer, virksomheden har brug for, så den slipper for besværet med at involvere flere leverandører. På ét telefonnummer er der adgang til det hele – lige fra forretningsrådgivning, procesoptimering, ERP til fødevarebranchen, Microsoft Dynamics NAV kompetencer, lagerstyrings- og stregkodeløsning, BI kompetencer, servere, netværk og Office-programmer. Når behovet opstår, hjælper NORRIQ også med at rulle NORRIQ Food ud til nye afdelinger.

Vækst med ro i maskinrummet

Sammen med NORRIQ er der skabt et ERP-fundament med indbygget garanti for, at Amanda Seafoods kan vokse på nye markeder med nye produkter, samtidig med at der er 100 procent "ro på i maskinrummet”.

image

Vil du vide mere om NORRIQs løsning til fødevareproducerende virksomheder?

NORRIQ Food forenkler jeres styring af dækningsbidrag, planlægning og produktion uden at gå på kompromis med noget som helst.

NORRIQ Food