Få overblikket over de IT-tendenser, der stærkest vil påvirke din virksomheds evne til at vækste i 2015.

Nye forretningsmuligheder. Nye udfordringer. Nye krav. På et omskifteligt marked er det ikke nok at være forandringsparat. Din virksomhed skal selv skabe forandringerne, hvis den skal realisere sit fulde potentiale. Og I skal gøre det bedre end konkurrenterne for at skabe vækst og momentum. Men hvad der skal til? Effekten af automatiserede, sammenhængende og optimerede arbejdsprocesser, bedre beslutninger baseret på forretningsindsigt og nye innovative måder at servicere jeres marked på er afgørende for, at din virksomhed kan differentiere sig. Og intet tyder på, at mulighederne er udtømte. Tværtimod. Spørgsmålet er nu, hvordan I tænker det ind i jeres handlingsplaner? Hvilke udfordringer og tendenser skal I tage højde for - og hvilke løsninger skal I vælge? Det har NORRIQ givet et input til i det nedenstående, hvor vi kigger bag om de vigtigste IT-trends i 2015.

Få en kort into til de vigtigste trends her på siden, eller se en mere udtømmende beskrivelse her: http://www.norriq.dk/8-it-trends


Trend 1: ERP-motoren geares til succes

I 2015 vil mange virksomheder bringe deres ERP- og økonomistyringsløsning op på næste niveau. I 2014 så vi en stigende investeringslyst på dette område som vil fortsætte og tiltage i 2015. 

 

Trend 2: Mobilitet rimer på produktivitet - specielt i salg

Mobilitet er en it megatrend - og en game changer - der vil drive mange investeringer i år. I 2015 vil der globalt vil være cirka 650 millioner medarbejdere, der arbejder mobilt. (Kilde: Forrester Research). Masser af virksomheder i mange forskellige brancher er med andre ord i fuld gang med at høste forretningsfordelene ved mobilitet – herunder øget produktivitet, forbedret indtjening og bedre kundeservice.

 

Trend 3: Sæt strøm til processerne

Digitalisering og automatisering af virksomhederns processer har været en tendens i mange år. En ny tendens er dog at stadig flere virksomheder har fået øjnene op for at strømline et lidt overset område - nemlig fakturahåndterings-processerne i kreditbogholderiet. Vi ser også, at disse virksomheders kreditorbogholderier opnår øget effektivitet og sænker antallet af fejl signifikant.

 

Trend 4: CRM rykker ind i de mindre virksomheder

CRM er mere relevant end nogensinde, og udgør i dag en hjørnesten i de bedst performende virksomheder. CRM har hidtil henvendt sig mest til store virksomheder. Det nye vi ser, er, at innovative, hurtige, nemme og økonomiske implementeringsmetoder får efterspørgslen efter CRM til at eksplodere blandt mindre og mellemstore virksomheder.

 

Trend 5: Cloud eksploderer - men vokser træerne ind i himlen?

Cloud er og bliver en megatrend - også i 2015. Den cloud-baserede tilgang til it-services og it-drift er under hastig udvikling og få er uenige i, at fremtiden ligger skyen. Hele 43% af de nordiske virksomheder er der allerede. Clouds succes hænger tæt sammen med de krav, som virksomhederne oplever i dag. Vi skal alle nå mere på mindre tid, vi får større mængder data og vi skal agere i 24/7-miljøer, hvor adgang til data og systemer uanset tid og sted er vitalt. Vi får også flere enheder, som skal give os adgang overalt. Vi vil ikke at investere i it-udstyr, som mister værdi over tid, og er svært at skalere. Cloud tilbyder løsninger på mange af disse udfordringer ved at levere computerressourcer via internettet når og hvor som helst - fra applikationer til datacentre - og altsammen afregnet pr. bruger.

 

Trend 6: Virksomhederne vil øge deres IQ

Business Intelligence buldrer af sted hos de danske virksomheder, og trenden ser ud til at accelerere yderligere i 2015. Stadig flere virksomheder erkender, at viden kan udgøre forskellen på succes eller fiasko - og at vinderne er de virksomheder, der evner at forvandle døde data til vital viden.

 

Trend 7: E-handel - det nye sort for B2B

E-handel for BtC har boomet i årevis. Nu ser vi også en stigende tendens til at B2B virksomhederne for alvor går efter E-handel. Disse virksomheder oplever fordelene ved at kunne betjene kunderne gennem en webshop. Kunderne sætter pris på at få et samlet overblik over produkter, tidligere ordrer og mulighed for at købe, når og hvor de vil – også uden for kontorets åbningstid. Hos vores kunder ser vi, at det kaster flere ordrer af sig, og skaber ressourcebesparelser, der kan geninvesteres i kundeservice og mersalg.

 

Trend 8: Fortsat fokus på digitalisering af sags- og projektstyring

Digital sags- og projektstyring er på ingen måde en nyhed. Men digitalisering, automatisering og strømlining af samarbejdsprocesser vil stadig accelererer hurtigere end nogensinde i 2015. Mange virksomheder har nemlig fået øjnene op for, at kostbar ressourcespild og svingende kvalitet i deres sags- og projektstyring effektivt kan elimineres med det rette sagsstyringssystem. Trenden er blevet forstærket yderligere af systemernes stadigt større fleksibilitet og tilgængelighed. Bl.a. gør indbygget best practises opstarten hurtig og effektiv.

trends IT strategi CRM ERP Mobility Automatisering Cloud Business Intelligence E-handel Projektstyring Like

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ leverer løsninger inden for hele Microsofts produkt-palette med fokus på kundens behov for 360° it-løsninger. Vores 300 dedikerede og engagerede konsulenter har leveret ydelser og forretningsløsninger til mere end 10.000 kunder. NORRIQ er globalt set en af Microsofts vigtigste Business Partnere.

da-DK