Nedtællingen er i gang! Den 8. april 2014 stopper Microsoft supporten til det mere end 10 år gamle Windows XP og Office 2003. Dette betyder, at der ikke længere kommer automatiske opdateringer. Så selvom din computer stadig vil fungere, er den ikke længere beskyttet mod sikkerhedsbrud og udnyttelse af huller i koden. Læs her mere om hvordan du kommer sikkert videre.

Større risiko for virusangreb

Når supporten stopper, vil computere med Windows XP være mere udsatte for hacker-angreb. Det skyldes, at sikkerhedshuller, som kan udnyttes af hackere, ikke længere bliver lukket med sikkerhedsopdateringer fra Microsoft. Dermed vil virksomhedens data og oplysninger ikke længere være fuldt beskyttet mod skadelig virus, spyware og anden malware. Selvom du anvender antivirus-software, kan du ikke regne med, at det kan beskytte dig 100 procent, når Windows XP ikke længere understøttes af Microsoft. Computere med Office 2003 vil også være udsatte. Der er løbende blevet fundet sikkerhedsproblemer i Office 2003, som hidtil er blevet lukket. Bare inden for det seneste år har der været 10 sikkerhedsrettelser, hvoraf fem lukkede alvorlige sikkerhedshuller. Efter den 8. april vil dette ikke længere ske. 

Stigende antal af hacker-angreb

Fra den 8. april 2014 vil din computer med Windows XP som nævnt stadig fungere. Du vil bare ikke længere blive bedt om at genstarte den for automatisk at installere nye sikkerhedsopdateringer. Og uden disse opdateringer vil det være lettere for hackere at beskadige eller stjæle din virksomheds data og oplysninger. Det lyder måske som en tom trussel, men ifølge Center for Cybersikkerhed er der registreret et stigende antal af hacker-angreb i Danmark. Deres anbefaling er derfor også klar: Opdatér operativsystem og undgå Windows XP eller tidligere versioner. 

Sådan kommer du videre 

Hvis du i fremtiden vil arbejde med et højt niveau af sikkerhed, skal du have opdateret dit operativsystem. Her vil det naturlige valg for mange være Windows 8, hvor du får forbedrede sikkerhedsfunktioner med f.eks. indbygget firewall, antivirus, beskyttelse og administration af rettigheder for e-mails og vedhæftede filer. Men det er ikke de eneste fordele. 

Windows 8 og Office 365 – forbedret performance

Windows 8 er også et innovativt operativsystem – både hvad angår design og performance. Windows 8 fungerer til både de touch-skærme, der findes på mobile enheder og på den traditionelle pc, hvor du anvender mus og tastatur. Dermed ser dit digitale skrivebord altid ens ud, og du kan let finde dine informationer. Derudover er Windows 8 markant hurtigere og mere effektivt end tidligere versioner af Windows. Du kommer hurtigere i gang og kan arbejde mere effektivt. Også med Office 365 får du nye muligheder. Her får du et komplet kontor med alle de Office-værktøjer, du kender – bare i skyen. Og du kan arbejde i dem, uanset om du sidder på kontoret ved din pc, i bilen med din smartphone eller i sofaen med din tablet. 

Kom sikkert videre

NORRIQ har allerede hjulpet mange virksomheder med rådgivning om Windows XP og Office 2003 og hjulpet dem videre til en løsning, der passer dem perfekt.

Kontakt os, så kommer vi gerne forbi til en uforpligtende snak.

Sikkerhed Like

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ leverer løsninger inden for hele Microsofts produkt-palette med fokus på kundens behov for 360° it-løsninger. Vores 300 dedikerede og engagerede konsulenter har leveret ydelser og forretningsløsninger til mere end 10.000 kunder. NORRIQ er globalt set en af Microsofts vigtigste Business Partnere.

da-DK