Licensbetingelser afspejler en kompleks brug af teknologi. Det er derfor en god ide at sætte sig ind i, hvilke licenser man som virksomhed har. Sådan lyder opfordringen fra både NORRIQ og Microsoft.

Der kan være fordele at hente

I alle moderne virksomheder er der i dag et utal af software-licenser. Det drejer sig ikke kun om Windows og Office-licenser, men også Exchange, CRM, Sharepoint og SQL-licenser.

”Det betyder, at licensbetingelser for software er et komplekst område, som virksomhederne skal tage alvorligt og sætte sig grundigt ind i," siger Anne-Mette Stoltze, der er Compliance Manager hos Microsoft, til Computerworld.

En væsentlig grund til at gøre dette, er, at man får en bedre udnyttelse af sin eksisterende software. Anne-Mette Stoltze nævner som eksempel muligheden for at overdrage en allerede anvendt licens for Microsoft Project til en anden bruger, hvis licensen ikke har været anvendt i 90 dage.

"Hvis jeg eksempelvis spørger en virksomhed, om de rent faktisk har 60 faste brugere af 60 Project-licenser, så lyder svaret "Tja, jo, det ved vi ikke". Med Project-licensen kan man afinstallere produktet hvis det ikke er brugt i 90 dage. En anden bruger kan så senere bruge den licens.” påpeger Anne-Mette Stoltze.

Søg råd hos eksperterne - det er gratis

Hos NORRIQ kender man også til kundernes problemer med at anvende software-licenserne på den mest fordelagtige måde.

”Vi hører tit fra vores kunder, at licensområdet er ganske uoverskueligt, og at man ude i de enkelte virksomheder mangler ekspertisen til selv at finde vej gennem licensjunglen. Når kunderne søger hjælp hos os, bliver de tit positivt overraskede over, at der kan være mange fordele at hente ved at kende sine li-censaftaler. Det er f.eks. de færreste, der ved, at man også kan bruge sin Office-pakke på sin hjemme-pc, hvis man har en Software Assurance med Home Use Right,” siger Peder Taarsted Eskildsen, leverancedirektør i NORRIQ.

Afslutningsvis understreger Peder Taarsted Eskildsen, at man som licensindehaver skal være opmærksom på, om man har erhvervet sine licenser på den mest optimale måde. ”Da det er noget af en jungle, kan det være en fordel at få lidt eksperthjælp til at finde ud af, om man nu også har den rigtige aftale. Her stiller NORRIQ gerne op”.

Få gratis rådgivning i forbindelse med dine licensaftaler ved at kontakte NORRIQ her.

Licenser Office-licenser Like

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ leverer løsninger inden for hele Microsofts produkt-palette med fokus på kundens behov for 360° it-løsninger. Vores 300 dedikerede og engagerede konsulenter har leveret ydelser og forretningsløsninger til mere end 10.000 kunder. NORRIQ er globalt set en af Microsofts vigtigste Business Partnere.

da-DK