I efteråret 2012 forventes Microsoft at frigive Microsoft Dynamics ”NAV 7”. De mest banebrydende nyheder er, at ”NAV 7” alene kan afvikles i den rollebaserede klient (RTC) og dermed forsvinder afviklingen i den klassiske klient. Ellers byder ”NAV 7” på muligheden for at tilgå løsningen via en Web Klient samt integration til SharePoint.

NORRIQ løfter her sløret for, hvad ”NAV 7” forventes at indeholde:

 • En meget vigtig nyhed er, at ”NAV 7” alene kan afvikles i den rollebaserede klient (RTC) og dermed forsvinder afviklingen i den klassiske klient, som har været kendt i en årrække. 
 •  “NAV 7” i skyen (Cloud)
  Med frigivelsen af ”NAV 7” tilbyder Microsoft en ”Cloud-baseret-løsning”, hvor ”NAV 7” kan hostes på Microsofts Cloud platform også kaldet Microsoft Azure. Det betyder en større fleksibilitet i valget mellem en løsning, der er placeret lokalt i virksomheden, hos en hosting-partner som NORRIQ eller alternativt i Microsofts Cloud-miljø Azure. 
 • Web Klient 
  Det vil være muligt at tilgå ”NAV 7” via en Internet Explorer. Det vil blandt andet betyde, at man kan anvende ”NAV 7” på tablets og iPads uden, at man behøver at installere en NAV klient.
 • SharePoint integration 
  Det bliver muligt at tilgå NAV-data direkte i SharePoint og dermed give flere medarbejdere i firmaet adgang til data. Dermed får medarbejderne en mulighed for at arbejde lige der, hvor de opholder sig. For eksempel kan en sælger arbejde i SharePoint og få al information om kunder inkl. statistik direkte fra NAV. Det kan også være konsulenten, der kan tidsregistrere i SharePoint i stedet for at åbne en NAV klient udelukkende til dette formål.
 • Udvidelse af funktionalitet 
  Der kommer en række udvidelser til funktionaliteten i ”NAV 7”, bl.a.:
  •  En række nye komponenter ift. det visuelle brugerinterface, som vil give brugerne endnu bedre adgang til relevant data, når de har brug for det.
  • Moms- og skatterapportering.
  • Cashflow forecast med mere.
 • Rapidstart 
  For nye kunder er der kommet en Rapidstart service, som er en guide, der hjælper brugerne i gang med ”NAV 7”. Rapidstart hjælper med at opsætte systemet efter den enkelte virksomheds behov.

Vil du læse mere om ”NAV 7” kan du downloade Statement of Direction her.

Like
da-DK