”Er det ikke snart på tide at gøre noget ved vores ERP-system?” – det spørgsmål vil du uvægerligt blive mødt af på et eller andet tidspunkt. Men hvad er det rigtige svar? Vi har samlet de hyppigste grunde til at virksomheder opgraderer eller skifter ERP-løsning. 

Ifølge nye tal fra det internationale analyseinstitut IDC overvejer op imod hver femte danske virksomhed at opgradere eller helt udskifte deres ERP-løsning i løbet af det kommende år. Det skyldes, at virksomhederne har indset fordelene ved at have den nyeste banebrydende teknologi, der øger effektiviteten, skaber gnidningsløse forretningsgange og sikrer de bedste betingelser for vækst. Står du overfor en lignende beslutning og er i tvivl om, hvorvidt du skal opgradere, skifte eller blive på den nuværende ERP-løsning, kan du i det nedenstående blive lidt klogere på, hvorfor andre har valgt at skifte.  

Top 4 over grunde til at opgradere eller skifte ERP-system

1. PÅ LØSNINGENS PRÆMISSER
”Jeg laver tingene på denne måde, fordi løsningen tvinger mig til det!”. Hvis det er en udbredt sætning hos dine brugere, er det på tide at se på, om virksomhedens ERP-system understøtter jeres forretningsprocesser – eller om det er omvendt. Det rigtige ERP-system kan være med til at skabe målbar værdi for virksomheden ved at være fleksibel og tilpasset brugernes arbejdsopgaver. Se hvordan tingene har udviklet sig inden for Microsoft Dynamics NAV de sidste ti år og sammenlign din version med den nyeste – hvis du tør!

2. FORÆLDET TEKNOLOGI
Udviklingen inden for teknologi sker med lynets hast. Bare se på udbredelsen af Smartphones og tablets, som først rigtigt har taget fart inden for de seneste fem år. At kunne tilgå data i sin ERP-løsning, mens man er på farten, er ikke noget, ældre versioner af NAV tager højde for. XML-teknologien er også noget, der er kommet til senere. Med XML-teknonologien er det muligt nemt at udveksle data. Dermed kan man anvende små tillægsløsninger, der letter daglige rutineopgaver som for eksempel den lovpligtige kontrol af momsnumre. Hvis jeres ERP-system er baseret på forældet teknologi, risikerer I at gå glip af mange nye muligheder, der vil frigive tid til at udvikle jeres forretning.

3. BEGRÆNSNINGER I RAPPORTERING - HYPPIGST ÅRSAG TIL AT SKIFTE
Ældre ERP-løsninger indeholder ofte en utrolig mængde information. Det eneste problem er at få det ud på en overskuelig måde. I mange virksomheder kræver det derfor ekstern konsulentbistand, hvis man skal lave en ”ikke-standard-rapport”. Det er både dyrt og besværligt. Rapportering er derfor en af de hyppigste årsager til, at virksomheder vælger at skifte ERP-løsning. 

4. TOTAL COST OF OWNERSHIP
Det er de færreste virksomheder, der kender deres ”Total Cost of Ownership”. Det skyldes, at prisen for et ERP-system ofte er noget ugennemsigtigt. De hårde omkostninger som prisen for licenser og vedligeholdelse er relativt lette at definere, hvorimod de bløde omkostninger for tabt produktivitet og tid er vanskeligere at sætte kroner og ører på. Regner du både de hårde og de bløde omkostninger sammen, kan det vise sig, at et nyt ERP-system er påkrævet, fordi de fordele I kan opnå i form af øget produktivitet, tidsbesparelse og større omsætning er så store, at det vil være en fejl ikke at skifte.

Kender du det?

Kan du nikke genkendende til en eller flere af de fire grunde, hjælper vi dig gerne med at blive mere afklaret om, hvorvidt du skal opgradere, købe helt nyt eller blive på den nuværende ERP-løsning. Vi kan også hjælpe dig med at vurdere, hvornår tidspunktet er det rigtige.

Tag altid NORRIQ med på råd

Afsæt en formiddag, hvor vi sammen kan drøfte dine overvejelser. Så giver vi et bud på, hvordan en løsning fra NORRIQ fremover kan være med til at sikre vækst i din virksomhed.

Læs mere om opgradering af Microsoft Dynamics NAV her

ERP Like

NORRIQ

Your Business - Simplified

NORRIQ leverer løsninger inden for hele Microsofts produkt-palette med fokus på kundens behov for 360° it-løsninger. Vores 300 dedikerede og engagerede konsulenter har leveret ydelser og forretningsløsninger til mere end 10.000 kunder. NORRIQ er globalt set en af Microsofts vigtigste Business Partnere.

da-DK