Jeg drager stor nytte af de erfaringer, NORRIQ har fra andre fødevareproducenter. Selv om vi koncentrerer os om æg, har vi nogle af de samme udfordringer som andre virksomheder der producerer fødevarer.

Morten Green
IT-chef, DANÆG
image

Sparringspartner fremfor et kodehus 

DANÆG blev grundlagt i 1895, og i dag bliver alle danske æg pakket på DANÆGs æggepakkeri i Christiansfeld. Pakkeriet modtager og pakker dagligt over 1,6 mio. æg. DANÆG-koncernen råder også over produktvirksomhederne DANÆG Products og Källbergs, der udvikler, fremstiller og sælger pasteuriserede, flydende, kogte og tørrede æggeprodukter, samt pakkeriet Kronägg AB. Koncernen har i alt 300 medarbejdere.

Når man spørger it-chefen hos DANÆG Morten Green, hvad fordelene er ved at have samlet hovedparten af alle it-ydelser hos én leverandør, kommer svaret prompte: ”Vi har kort og godt fået en it-leverandør, der har den rigtige forretningsmæssige forståelse på tværs af hele virksomheden. Hos DANÆG var vi kommet til et punkt, hvor vi ikke længere bare skulle have et ”kodehus” til at hjælpe os med NAV – vi havde brug for en it-partner, der forstod vores forretning, og som vi kunne bruge som sparringspartner til at udvikle vores virksomhed. De krav har NORRIQ til fulde indfriet, og så har de forstået vores forretning”.

image

Strategidag skabte klarhed

NORRIQ står for DANÆGs NAV-løsning, Business Intelligence, Microsoft SharePoint og e-Business. For at sikrer den rigtige fremdrift i udviklingen af de forskellige løsninger valgte at starte processen med en strategidag.

”Vi havde samlet it-ledelsen fra de forskellige lande, og med NORRIQs konsulenter som mødeledere fik vi skabt et fælles forum, hvor vi kunne se på vores it-platform med nye øjne. Og med udgangspunkt i de beslutninger, der blev truffet på vores strategidag, har vi fået lavet en toårsplan for, hvor vi vil hen med vores it-platform. NORRIQs konsulenter har bidraget meget til at skabe klarhed over hvor vi skal hen med vores it”, forklarer Morten Green. Det har ifølge Morten Green haft stor betydning for DANÆG, at man i dag har fået lagt en langsigtet it-strategi.

image

NORRIQ hjælper med at drive strategien

”Jeg ser det som en stor fordel, at NORRIQ har været med til at formulere vores fremtidige strategiplan. De er jo eksperterne og kan med deres indsigt i de mange forskellige løsninger sikre, at vi får tænkt hele værdikæden igennem, når vi taler opgradering af nuværende løsninger – eller implementering af nye projekter”. Af nye projekter på tegnebrættet nævner Morten Green konkrete planer om et XRM-projekt samt et e-handels projekt.

Som en stor fødevareproducent er DANÆG meget afhængig af at have en it-platform, der kan hjælp med at understøtte de særlige krav og regelsæt, der findes i forbindelse med fødevareproduktion. Her spiller NORRIQs erfaringer fra andre fødevareproducenter en betydelig rolle.

image

NORRIQs erfaring fra fødevarebranchen skaber værdi

”Det er helt klart min forventning, at min it-leverandør kan holde mig up-to-date på it-udviklingen og specielt inden for it til fødevareproducenter. Så når der kommer en lovmæssigændring, eller bare en mulighed, der har indflydelse på vores forretningen, regner jeg med at høre om det fra NORRIQ. Og den forventning er blevet indfriet til fulde. Ikke alene får jeg besked, jeg kan også tit drage nytte af de erfaringer, NORRIQ har fra andre fødevareproducenter. For selvom vi koncentrerer os om æg, kan vi sagtens have de samme udfordringer som andre producenter af fødevarer. Her er det en kæmpe fordel, at NORRIQ har en meget bred erfaring med at levere løsninger til fødeproducenter. Man behøver jo ikke selv opfinde den dybe tallerken hver gang” afslutter Morten Green.

image

Optimer din fødevarevirksomhed

Gør sporbarhedskravene til en god forretning og øg konkurrenceevnen med digital helhedstænkning. I denne folder får du tips til integreret varesporing samt hvordan du styrker din konkurrenceevne med digitale værktøjer.

Hent mini-avis om IT-løsninger til fødevarerbranchen

image

Vil du vide mere om, hvordan I kan generere vækst med ERP?

Læg afstand til konkurrenterne med automatiserede, sammenhængende og intelligente processer. ERP samler alle forretningsprocesser, og tager din forretning til et nyt niveau, men det er ikke helt lige meget, hvilken partner, du vælger. NORRIQ er et af de tungeste konsulenthuse inden for hele Dynamics 365-spekteret, og vi er klar til at hjælpe med jeres næste skridt.

Læs mere om ERP
da-DK
Kontakt os