Er du klar til at gribe væksten?

Vidste du, at verdens største hotelkæde ikke har nogen hotelværelser? At verdens største taxaselskab ikke ejer én eneste taxa? Eller at verdens største detailkæde ingen butikker har? Et markant opgør med de klassiske forretningsmodeller har gjort Airbnb, Uber og Amazon til banebrydende, globale virksomheder, der sender chokbølger gennem deres markeder.

Den digitale revolution

Ud over at bringe en radikalt ny tilgang til deres markeder, har Airbnb, Uber og Amazon formået at gøre deres services enkle, tilgængelige og effektive gennem optimal udnyttelse af den digitale revolutions muligheder. Hvor mange andre virksomheder kæmper med få deres efterhånden udtjente systemer til at følge med forretningens ønskede udvikling, har de tre erhvervsfænomener gjort digitalisering – og de muligheder, det medfører – til selve kernen og dynamoen i deres forretning.

4 gode råd om digitalisering:

  • Træd et skridt tilbage, og se på din forretning og den fremadrettede strategi
  • Vurder, om din digitale strategi er tilstrækkeligt forbundet med din forretningsstrategi
  • Tænk cloud og mobilitet ind i din forretning
  • Allier dig med erfarne specialister

Digitalisering som værdiskaber

Pointen er ikke, at alle virksomheder nødvendigvis skal revolutionere verden. Men virksomheder, som udelukkende betragter digitalisering som en omkostning, vil få stadigt sværere ved at finde fodfæste i en verden, hvor konkurrenceevnen i stigende grad afhænger af, hvor meget og hvor intelligent man udnytter digitalisering. For det er de automatiserede, sammenhængende og optimerede arbejdsprocesser, de bedre beslutninger baseret på forretningsindsigt, og ikke mindst de nye innovative måder at servicere markedet på, der er afgørende for en virksomheds evne til at differentiere sig. Fremtidens vindervirksomheder ser digitalisering som en værdiskaber i stedet for et kostcenter – og de bringer digitalisering helt ind i kernen af deres forretningsudvikling.

Er din virksomhed klar til at gribe væksten?

Danmark er tilbage på vækstsporet. Men er din virksomhed klar til vækst? Mange har under finanskrisen valgt at udskyde IT-investeringerne. Det har resulteret i, at de i dag reelt ikke er parate til at skalere deres forretning. Nu er opsvinget i gang. Vil din virksomhed have del i væksten, er det nu, du skal tage et par skridt tilbage, og se på jeres digitaliseringspotentiale.
 

Mere om hvordan I kan digitalisere jeres forretning med digitale løsninger