Vi skal tjene penge på de investeringer, vi foretager - og det gør vi også på vores e-handelssatsning. Vælg en e-handelsløsning, der er fuldt integreret med ERP-systemet - det har virkelig været en game changer for vores forretning

Claus Michelsen
CFO i Illums Bolighus
image

Se hvordan Illums Bolighus skaber værdi med e-handel

"Kunderne rykker online - og vi skal følge med"

Der er sket meget siden Illums Bolighus åbnede dørene for første gang tilbage i 1941. I dag har forretningen 17 butikker i 4 lande, ca. 500 ansatte og en årlig omsætning på over 600 millioner kroner. De seneste år er forretningen vokset tilsvarende online, og e-handel er blevet et af de vigtigste ben i Bolighusets strategi.

Claus Michelsen, CFO i Illums Bolighus, fortæller: E-handel spiller en helt central rolle i vores kanalstrategi i dag. Det er et område, der bare vokser og vokser. Det er dér, kunderne rykker hen, og vi er nødt til at følge med”.

For Illums Bolighus er e-handel og fysiske butikker ikke et enten-eller, men et både-og. Derfor er der hele tiden fokus på at skabe en tæt forbindelse imellem deres store, imponerende fysiske butikker og deres online-univers. Dermed er omnichannel også et vigtigt pejlemærke i Bolighusets kontinuerlige arbejde med at udvikle deres e-handelsplatform, og Illums Bolighus er et godt eksempel på en dansk virksomhed, der lykkedes med at skabe en klar sammenhæng og god kundeoplevelse på tværs af den fysiske og den digitale verden.

image

Mere til e-handel end flot design

Bolighusets e-handelsrejse tog sin begyndelse for en del år siden, og da der skulle vælges en digital rejseleder og sparringspartner faldt valget på NORRIQ.

Anton Danielsen, E-commerce Manager i Illums Bolighus, fortæller:

”NORRIQ er stærke på både design, processer og teknologi, og de tilbyder os sparring i forhold til alle de digitale platforme, vi opererer på, både website, PIM-løsning og ERP-system. Det har virkelig givet værdi at have en samarbejdspartner, der kan kigge ned i alle tre løsninger oppefra”.

image

En ualmindelig stærk løsning

Resultat er en af markedets stærkeste retail B2C e-handelsløsninger, fuldt integreret med både ERP-systemet, deres Warehouse Management System (WMS) og en overlegen PIM-løsning. Løsningen er baseret på Dynamicweb og har en tårnhøj performance, og integrationen er et farvel til alle former for dobbeltindtastninger og manuel flytning af data. Optimeret mobilvenlighed, bedre søgefaciliteter og flere filtre har fået konverteringen til at stige, mens PIM-løsningen har reduceret ressourceforbruget markant.  

”For os betyder integrationen langt færre manuelle timer og færre fejl. Vi styrer alle priser og rabatter i ERP-systemet, og alle processerne omkring ordrer, lager, fakturering og logistik på tværs af webshops og ERP-systemet er automatiserede. For os bliver noget meget komplekst helt enkelt,” fortæller Anton Danielsen.

Samtidig får kunderne en langt bedre oplevelse. På tværs af alle lande og webshops kan kunderne se live-opdaterede produktinformationer, de kan se lagerbeholdningen, og hvornår de kan forvente at få deres produkt leveret.  

image

En PIM-løsning mange kun drømmer om

Et af de elementer af løsningen, der spiller en stor rolle, er PIM-løsningen. Med den kan Illums Bolighus nemlig samle alle deres produktdata på tværs af systemer og lande i én løsning, og forbinde deres ERP-system med alle de kanaler, der rummer data.

"Værdien af PIM-løsningen er, at vi på en effektiv måde har samlet alle vores produktdata et sted. Vi har også alle sproglagene liggende, så al vores data ligger i alle sprog i den samme løsning. Det gør det nemt at skubbe nye ting ud på alle kanaler, og vedligeholdelse af stamdata tager en brøkdel af den tid, det tog før. Vi retter tingene ét sted, og så bliver de ændret fem forskellige steder,” forklarer Anton Danielsen.

Claus Michelsen supplerer: ”Vores udgangspunkt er jo, at vi skal tjene penge på de investeringer, vi foretager. Derfor skal vores e-handelssatsning også være noget, vi tjener penge på - og det gør vi bestemt. Jeg vil til enhver tid anbefale andre at vælge en e-handelsløsning, der er fuldt integreret med ERP-systemet. Der er så mange fordele ved at vælge en samlet løsning - det har virkelig været en game changer for vores forretning.”

image

"Integrationen betyder langt færre manuelle timer og færre fejl. Vi styrer alle priser og rabatter i ERP-systemet, og alle processerne omkring ordrer, lager, fakturering og logistik på tværs af webshops og ERP-systemet er automatiserede. Noget meget komplekst bliver helt enkelt."

Anton Danielsen
E-commerce Manager, Illums Bolighus

Interesseret i, hvad integreret e-handel kan gøre for jer?

NORRIQ er et af Danmarks mest erfarne e-handelshuse. Vi lever og ånder for at gøre e-handel enkelt og intelligent. Vi er lige stærke på design, proces og teknologi - og derfor er vi den bedste e-handelspartner, hvis du er interesseret i mere forretning og mindre administration.

Læs mere om E-handel