Ideelt analyseværktøj

Adm. direktør Glenn Helmuth fra Ideas A/S er ikke et sekund i tvivl om den positive forskel, som budgetterings og rapporteringsværktøjet Toolpack har betydet i det daglige arbejde. Beslutningen om at implementere Toolpack blev truffet efter et seminar hos NORRIQ.

 

"Vores Toolpack-løsning fra NORRIQ har frigivet ressourcer, som vi bruger på at analysere nøgletallene, i stedet for på at finde dem"

Glenn Helmuth, administrerende direktør, Ideas 

 

Ideas er en dansk handelsvirksomhed, som forhandler keramiske kværnværker til salt-, peber- og krydderikværne, samt fullsourcede kværne og koncepter. Kunderne er store internationale brands og producenter over hele verden.

De keramiske kværnværker er opfundet, designet og videreudviklet i Danmark af Ideas A/S, der nu på 15. år med stor succes får produceret og forhandler disse produkter. Ambitionen er nu ikke at hvile på laurbærrene, men tværtimod at tredoble omsætningen indenfor de næste tre år.

Aggressive mål
"Vores virksomhed er i vækst og det er ingen hemmelighed at vi har aggressive mål for fremtiden. Men hvis vi skal have succes, er vi simpelthen nødt til at kunne analysere vores omkostninger minutiøst.

På et tidspunkt herskede der ikke længere tvivl om at vi havde hårdt brug for et værktøj, som kunne hjælpe os med at forecaste, budgettere og rapportere både hurtigt og effektivt. Kun når vi har de rigtige informationer på de rigtige tidspunkter kan vi være ligeså handlekraftige og fleksible som det kræves. Det er præcis de ting, som Toolpack hjælper os med".

Konstant adgang til opdaterede nøgletal
"Toolpack arbejder gnidningsløst sammen med Microsoft Dynamics C5 og kan nemt trække tal fra alle C5 databaser. Det betyder, at hvor jeg før skulle samle alle tal og oplysninger manuelt, så kan jeg nu hente de oplysninger som jeg skal bruge, på ingen tid.

Og fordi Toolpack arbejder direkte "ovenpå" C5 er tallene altid opdaterede og korrekte. Vores bogføring kører altså som den altid har gjort. Den store forskel er, at det er blevet lettere at hente og analysere tallene".

Nem rapportering
Tidligere brugte Glenn Helmuth masser af tid på at udfærdige rapporter på baggrund af tal, som skulle findes eller hentes manuelt. Samtidig var det ikke let at opsætte kriterierne for rapporterne, så tallene stemte på tværs. Alt det, er nu blevet et spørgsmål om at bruge minutter i stedet for dage.

"Jeg kunne ikke altid se den røde tråd på tværs af tallene, da jeg sad med det hele manuelt. Derfor brugte jeg ofte 90% af min tid på at finde og tjekke tal og kun 10% af min tid på faktisk at analysere dem. Med Toolpack er analy-sedelen endelig kommet i fokus. Tidsforbruget på 90% - 10% er fuldkommen vendt på hovedet.

Der er næsten ingen ende på den detaljegrad, som jeg kan få frem i rapporterne. Jeg kan nemt hente tal fra enkelte afdelinger, særlige konti, etc. Jeg kan flytte data frem og tilbage i Toolpack og let importere eller eksportere tal direkte ind i C5 via regneark. Det kan næsten ikke blive nemmere. Jeg bruger mange af de rapportstandarder, som følger med Toolpack. Men hvis jeg får behov for noget specielt, ved jeg, at standarderne nemt kan tilpasses mine særlige behov".

Hvad sker der hvis...?
En af de mange muligheder som Toolpack byder på, er budgetsimulering. "Det er virkelig en hjælp, når vi for eksempel skal beregne rentabilitet på nye markeder eller hos nye kunder. Med Toolpack kan jeg simulere alt hvad jeg vil, uden at påvirke stamdata. Det giver en vis sikkerhed for at de beslutninger, som vi træffer også er de rigtige".

Ingen brug for support
"Efter systemet blev implementeret af NORRIQ, fik jeg 3-4 timers instruktion. Siden har jeg faktisk været selvkørende. Toolpack er så let at arbejde med i dagligdagen, at jeg ikke har haft brug for support. Desuden har vi inkluderet et opdateringsabonnement hos NORRIQ, så vi automatisk får tilbudt nye rapporter og udvidelser i takt med at systemet og mulighederne udvikler sig.

Det er god sikkerhed at have, at NORRIQ holder øje med udviklingen for mig. Så er jeg altid 100% opdateret på de ting, der kan gøre en forskel for min virksomhed".

da-DK