Valtech sparer tid og har lettet rutinerne med seneste version af NAV

Efter en nem og smertefri opgradering til Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 har Valtech fået lettet rutinerne og sparer tid, der kan bruges på andre værdiskabende opgaver

Sådan lyder budskabet fra Brian Marker, Finance Manager hos Valtech A/S. Valtech A/S er en konsulentvirksomhed med over 100 ansatte i Danmark og 1500 ansatte globalt. I Danmark anvender Valtech Microsoft Dynamics NAV til at styre virksomheden.

 

Vi har fået et nyt økonomisystem, som jeg har kæmpestore forventninger til. Vi har ikke været i gang så længe, men vi kan allerede nu se, at den nye løsning letter mange af vores klassiske rutineopgaver i bogholderiet. Vi sparer mange timer hver uge, og det er meget værdifuldt for os, da vi nu kan bruge tiden på udvikling og optimering”. 

Brian Marker, Finance Manager, Valtech A/S


Risikabelt at være på en usupporteret løsning 
Hos Valtech i Danmark havde man længe overvejet, hvad der skulle ske på ERP-fronten, hvis man ville undgå at sakke bagud i forhold til fremskridtet. Da det blev besluttet på koncernniveau, at hele virksomheden skulle have implementeret et nyt eksternt Project Management, system valgte den danske organisation samtidigt at opgradere deres flere år gamle Microsoft Dynamics NAV. 

”Opgraderingen var det helt rigtige valg for os. Vores gamle NAV virkede som sådan OK til vores finans-opgaver, men den havde jo en del år på bagen. Løsningen indeholdt derfor ikke den nyeste teknologi, og så var supporten fra Microsoft udløbet for længe siden. Det var jeg ikke 100 procent tryg ved, da det kan være risikabelt at være på en usupporteret version, hvis det hele går ned. Det er jo lidt med ERP-systemer, som det er med stilladser. Der er ikke noget værre end at træffe beslutningen for sent, når hele balladen er styrtet sammen,”siger Brian Marker Finance Manager hos Valtech A/S.

Gratis licenser med opdateringsabonnement
I forbindelse med opgraderingen havde Valtech overvejet andre ERP-løsninger. Når valget faldt på Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 skyldes det ifølge Brian Marker blandt andet, at han kendte løsningen godt, og at hans kolleger i Sverige og England også anvender den. ”Det talte klart med på plussiden, at vi er flere, der bruger den samme løsning. Det giver mulighed for god sparring. Men som økonomimand skal jeg jo også skele til økonomien.

Og her talte tallene deres klare sprog. Vi har løbende betalt for et Microsoft Dynamics opdateringsabonnement. Det betød, at vi kunne bytte vores gamle licenser ud med nye licenser til NAV 2013 R2 uden at skulle betale en krone. 


NORRIQ gjorde opgraderingen meget nem
NORRIQ har arbejdet tæt sammen med Valtech i mange år. Det var derfor også naturligt, at NORRIQs konsulenter sat på opgaven med opgraderingen. Og selvom man var lidt spændt på selve opgraderingsprojektet, gik det ifølge Brian Marker over al forventning. ”Vi har haft et langt og godt samarbejde med NORRIQ, hvor vi altid får god rådgivning. Det var derfor også naturligt, at NORRIQ stod for selve opgraderingen. Det hele skete fuldstændigt smertefrit. Først kørte vi en test i en testdatabase og derefter gik vi i luften med vores nye version. Vi har fået alle de data med, som vi ønskede – og alt stemmer”.


Nogle af de fordele Valtech har fået med Microsoft Dynamics NAV 2013 R2

  • Den rolledefinerede brugeropsætning. Man kan målrette løsningen pr. brugertype, således at man kommer direkte ind i de funktioner og opslag, som man benytter. Det gør arbejdsgangene nemmere og hurtigere – og også de ikke regnskabskyndige er begejstrede for den brugervenlige løsning.
  • Få rapporter ud i Excel. Det er ikke længere nødvendigt først at gemme rapporter som HTML. I NAV 2013 R2 kan rapporter køres direkte ud i Excel. Man kan også kopiere data direkte fra Excel til NAV, hvilket er meget tidsbesparende.
  • Automatiserede arbejdsopgaver. Mange manuelle arbejdsopgaver kan spares væk. For eksempel udsendelse af fakturaer. Med N-PDF, der er en tillægsløsning fra NORRIQ, kan det nemt gøres i Outlook, hvor fakturaerne vedhæftes som pfd. Herved spares manuelle arbejdsgange, og risikoen for fejl minimeres.

Valtech er et af Danmarks førende videnshuse inden for agile udviklingsprincipper. Globalt har virksomheden over 1.500 medarbejdere. I Danmark har Valtech til huse i København og Aarhus og har mere end 100 ansatte.

da-DK