Sådan hjælper BI virksomheder med at træffe bedre beslutninger

Der tales ofte om fordelene ved Business Intelligence, men meget sjældent om, hvad Business Intelligence egentlig er. Det får du en forsmag på her.

Sådan hjælper BI virksomheder med at træffe bedre beslutninger - NORRIQ

Hvad er Business Intelligence?

Business Intelligence, eller BI, gør det muligt for din virksomhed at forbedre beslutningsprocessen gennem bedre forretningsindsigt, der tilvejebringes via intelligente måder at spore, behandle, lagre og analysere data på. Dybere forretningsindsigt styrker både ledelsens og medarbejdernes evne til at tage de rette beslutninger på det rette tidspunkt - beslutninger, der f.eks. kan reducere dine omkostninger, lede til nye forretningsmuligheder, eller forbedre virksomhedens performance.

Er der brug for Business Intelligence?

Ja! Moderne virksomheder indsamler og gemmer enorme mængder af data, som kan udnyttes til at opnå forretningsmål. Mange virksomheder holder sig dog tilbage fra at udnytte potentialet i deres data. Årsagen er ofte, at man nemt kan fare vild i de enorme datamængder, og at selve analysedelen kan være både ressourcekrævende og kedelig. Med et moderne BI-værktøj kan både dataindsamlingen og analysedelen stort set automatiseres.

BI er ikke længere kun for store virksomheder

Mange mindre virksomheder lever i den tro, at BI kun er relevant for store virksomheder. I dag er BI dog blevet så brugervenligt, økonomisk, nemt og hurtigt at komme igang med, at det er relevant for alle størrelser virksomheder. 

Hvorfor er visualisering af data vigtig? 

Visualisering er en af de bedste måder at udforske og forstå data på - ikke mindst hvis du skal præsentere data for medarbejdere, kunder eller investorer. Eksempelvis er infographics en eminent måde at gøre præsentationer af forretningsdata både forståelige og overbevisende. Det kan du med en moderne BI-løsning, endda uden at bruge særlig meget tid på design og formatering af diagrammer. 

Find nøglen til fremtidig vækst

Evnen til at få kastet lys over mønstre og tendenser i tidligere forretningsresultater er en anden mulighed, som du får med BI. Dermed kan du se og udforske vigtige tendenser, der ellers nemt kunne kunne gå i glemmebogen. Eksempelvis gør BI det muligt at se hvilke faktorer, der gennem tiden har medvirket til at skabe jeres bedste og dårligste resultater - en indsigt, som virksomheden kan bruge i arbejdet med at finde nye veje til vækst. 

Hvordan får du størst effekt af BI? 

Om du får nok værdi af en BI-løsning, handler på den ene side om hvor nem løsningen er at implementere, bruge og vedligeholde. Vælg en enkel løsning, der opfylder dine behov. Dernæst handler det om at indsamle masser af data af høj kvalitet. Det er også vigtigt, at I jævnligt evaluerer, om BI set-uppet hjælper virksomheden i den rigtige retning i forhold til de forretningsmål, som I har sat jer.

Der er dog noget, du skal være opmærksom på...

Det kan være fristende for en mindre virksomhed at gå "all in" på BI, fordi udsigten til at kunne analysere alle forretningsdata og gøre resultaterne brugbare for medarbejderne, lyder spændende. Risikoen er, at man køber ind på et system, som er alt for omfattende og komplekst i forhold til virksomhedens reelle behov. Mange virksomheder kan nemlig, i deres begejstring for de nye muligheder, nemt glemme, at det er nemmest at opnå succes med en brugervenlig, enkel BI-løsning, der er god til det, den basalt set skal kunne: Nemlig at analysere og præsentere jeres data.

LÆS HVORDAN DU NEMT KOMMER VIDERE MED BI HER

 

Andre spændende artikler:

Hvorfor giver BI-rapportering værdi?

10 punkter, du skal have styr på, før I går i gang med jeres Power BI-projekt

3 gode råd til dig der skal vælge Business Intelligence-værktøj