Business Intelligence løsningen har været afgørende for, at vi har kunnet øge bundlinjen. Vi tager hurtigere og bedre strategiske beslutninger efter, vi har fået BI-løsningen fra NORRIQ og TARGIT.

Torben Castenskiold
CFO, Plantorama
image

Se hvordan Plantorama styrer forretningen med BI

BI skal forankres for at skabe værdi

Plantorama har med deres 360 medarbejdere og 11 store centre fordelt over Jylland, Sjælland og Fyn, for længst erkendt, at man som detailvirksomhed ikke kommer uden om BI, hvis man vil vækste. De har også erkendt, at man kun får succes med BI, hvis det skaber konkret værdi for alle i virksomheden. ”Derfor var det vigtigt for os at vælge en erfaren partner med forretningsforståelse og viden om hvordan BI gøres relevant og brugervenligt for både CEO´en, butikspersonalet og gartnerne. Vi gik desuden efter en partner med dyb viden om integration mellem et datawarehouse og Microsoft Dynamics NAV.” Plantorama fandt både den rigtige BI-løsning og de rette kompetencer hos NORRIQ. 

Med NORRIQs rådgivning og BI-løsning har Plantorama fået løftet en eksisterende, dårligt forankret BI-løsning til et brugervenligt og værdiskabende styringsredskab, der hjælper alle Plantoramas medarbejdere med at tage de rigtige beslutninger. Løsningen har gjort det muligt for Plantorama at realisere en ambition om at vækste ved at gøre virksomheden mere datadrevet og målstyret.

image

Automatiseret rapportering og analyse

Plantorama har som en central del af løsningen fået udviklet et datawarehouse, der for alvor har sat virksomheden i stand til at understøtte en lang række processer med automatiseret ledelsesrapportering og analyse af data fra mange forskellige kilder. I dag kan de således nemt analysere data fra Microsoft Dynamics NAV, kundetællere i centrene, og statistisk analyse baseret på SPSS og Google Analytics. Desuden har virksomheden fået skabt det optimale fundament for at udnytte nye forecast analyseredskaber som f.eks. Machine Learning og Predictive Analytics.

Skaber værdi for hele organisationen

Smarte dashboards og apps med live-data bringer data ud i organisationen, og giver butikspersonalet nem adgang til viden om f.eks. vejrudsigten – hvilket er forretningskritisk for et havecenter – og dagens salg i de enkelte centre. BI-løsningen gør det også nemt at se hvordan websitet, kampagnerne og butiksindretningen påvirker trafikken og gennemsnitssalget i de enkelte centre. Plantorama kan desuden nemt se salget fordelt på produktgrupper, og på hver enkelt af deres 36.000 varenumre. 

Med adgang til fakta om forretningen 24/7/365 kan Plantorama i dag nemt kan benchmarke centrenes salgsperformance fra dag til dag, købe bedre ind, undgå svind, og sammensætte det rette produktmix fra de rigtige leverandører, samt planlægge personalebehov og salgsaktiviteter optimalt – og meget, meget mere. 

image

En mere agil virksomhed

BI-løsningen har gjort Plantorama til en langt mere agil og hurtigt reagerende virksomhed. "Vi har fået overblikket til at tage bedre beslutninger langt hurtigere end tidligere. Det sætter os eksempelvis i stand til at søsætte nye salgsaktiviteter i de enkelte centre fra time til time. Det er en kæmpefordel i en detailvirksomhed som vores, hvor væksten skabes gennem mange mindre indsatser i hverdagen," siger Torben Castenskiold og slutter: "Sammen med NORRIQs BI-konsulenter, udviklere og projektledere har vi for alvor kunnet høste gevinsterne af vores BI-rejse. NORRIQ har hjulpet os med at få skabt et BI-fundament, som sikrer, at vi også fremover kan forfølge vores vækststrategi,” slutter Torben Castenskiold.

image

Interesseret i, hvad Business Intelligence kan gøre for jer?

Bedre beslutninger kan ses på bundlinjen, og de virksomheder der sætter deres data i spil, vil stå stærkest. Men hvordan omsætter du data til brugbar indsigt? NORRIQ har designet og bygget Business Intelligens-løsninger for hundredevis af Danmarks mest succesfulde virksomheder, og vi lader al vores erfaring komme dig til gode.

Læs mere om Business Intelligence