Two-Tier og Multisite ERP i en Hub & Spoke-arkitektur

I en Hub & Spoke-forretningsmodel administrerer et moderselskab eller hovedkvarter virksomhedens overordnede drift, mens øvrige lokationer eller datterselskaber fungerer som selvstændige enheder. 

Datterselskaberne er typiske fordelt på forskellige geografiske placeringer og har forskellige behov for at dele information med hovedkontoret. Til gengæld har disse mindre selskaber ikke behov for det samme kompleksitetsniveau i deres ERP-løsning ligesom de ikke har ressourcerne til at vedligeholde et stort system.

Løsningen findes med en Multisite- eller Two-Tier ERP-strategi.

image

Hvornår er Two-Tier ERP relevant?

Hvad enten jeres virksomhed er vokset organisk eller ved opkøb af andre virksomheder, så er det vigtigt at få konsolideret forretningssystemerne i de forskellige afdelinger, når de er en del af samme organisation. Såkaldte Hub-and-Spoke-arkitekturer er blevet brugt i mange år til at forenkle systemkonsolideringer. Typisk kører en af ​​virksomhederne, måske hovedkontoret, på en stor og tung ERP-løsning, fx SAP, designet til større virksomheder. En anden, mindre virksomhed bruger et andet ERP-system. For at undgå funktions- og datasiloer vil man integrere de to systemer; Two-Tier ERP.

Man kan for eksempel beslutte at styre al økonomi, analyser, masterplanlægning og HR på det samlede virksomhedsniveau i den store løsning, mens det mindre datterselskab fortsætter med at bruge sit system til at styre produktionen lokalt.

image

Vi anbefaler Microsoft Dynamics 365 Business Central som ERP-løsning til "spoke" (datterselskaberne) uanset om "hubben" benytter SAP, Oracle, F&O eller lignende enterprise-løsning.

Business Central har et særdeles alsidigt og robust integrationslag og så er det med fokus på cloud - og det er en stor fordel ved opsætning af Hub-and-Spoke-miljøer. Multicompany- og flersprogs-funktionaliteterne i Business Central betyder desuden, at man kan skalere løsningen til at rumme mange forskellige forretningsenheder.

Vi har løst flere Multisite- og TwoTier ERP-projekter for internationale virksomheder, herunder Milestone, VetGruppen og Carlsberg.

Læs Carlsberg-casen

image

Business Central som Multisite ERP-løsning

Business Central fra Microsoft Dynamics 365 forener hele virksomhedens data og giver økonomiafdelingen et klart overblik. Indsigterne fra økonomi, salg, indkøb og lagerstyring gør det muligt hele tiden at justere og tilrette, så I lægger jer i spidsen af markedet.

Styr dine økonomiske data

Når du implementerer Business Central, bliver det nemmere at styre pengestrømme, bankafstemninger, anlægsaktiver, budgettering og projektomkostninger, og samtidig reducere cyklustider.

Automatiser din forretnings processer

Alle Dynamics 365-løsninger er forbundet til Power Platformen. Det betyder, at løsningen er samlet, og arbejdsgangene bliver mere effektive.

Overvåg den økonomiske ydeevne

Business Central bruger indbyggede rapporter, Excel eller Microsoft Power BI og ubegrænsede datadimensioner til at give dig cashflow i realtid, hjælpe dig med at identificere økonomiske mønstre, analysere tendenser og forbedre forretningsplanlægningen.

 

Et stærkere samarbejde

En økonomiafdeling skal samarbejde mere end noget andet team, fordi de håndterer adskillige dokumenter og rapporter på tværs af organisationen. Med Microsoft Dynamics 365-universet understøttes samarbejdet med gnidningsfrie processer. 

Få mere ud af dine rapporter med BI

Med Power BI i din Business Central kan du hurtigt få adgang til og handle på rapporter og indsigter i realtid. Adskillige kraftfulde AI-funktioner i Business Central hjælper dig med at øge produktiviteten, og den åbne teknologi gør det også muligt at forbinde løsningen med andre BI-systemer.

Udvid hurtigt til globale markeder

Business Central giver dig mulighed for nemt at arbejde med flere valutaer, kurser, konsolideringer, intercompany-transaktioner og lokale skatteregler.

Fremskynd finansiel lukning

Finansiel lukning og rapportering kan være et mareridt på grund af mængden af ​​data i en organisation. Business Central hjælper dig med at reducere måneds- og årsafslutningen med samlede data. Du kan også strømline godkendelsesprocesser med Power Automate i Business Central.

En sikker investering

Ved at opgradere til fremtidens ERP-platform sikrer du dine IT-investeringer - i stedet for fortsat at bruge penge på noget, der ophører. Og du kan investere i Apps, der optimerer økonomistyringen, fx Invoice Workflow til fakturahåndtering eller Travel & Expense Management til digital bilagshåndtering. 

Hvornår er Two-Tier ERP relevant?

Tidligere anså man én samlet ERP-udrulning som den ideelle løsning for alle. Men selvom ét system fra én ERP-leverandør har klare fordele, kan fordelene være så svære at realisere, at det ikke er det rigtige for alle.

Derfor kan en Two-Tier ERP-strategi med en cloud-baseret ERP-løsning til de forskellige underenheder, der integreres med en koncernløsning fra SAP, Oracle eller andre, være en bedre løsning.

I denne eBook kan du bliver klogere på, hvornår en Two-Tier ERP-strategi er relevant at følge, og hvad I skal være opmærksomme på undervejs.

Få din gratis eBook om Two-Tier ERP-strategi (engelsk)

Bliv klogere på, hvornår Two-Tier er relevant og få gode råd til, hvordan I griber det an.

Stærke apps til Two-Tier ERP-løsningen

Invoice Workflow repeat

Automatisér købsfaktura-processen - for overblik og overholdte bogføringsregler.

Læs mere chevron_right

Travel & Expense Management directions_car

Effektivisér rejseafregningen - farvel til bilag og manuelle indtastninger.

Læs mere chevron_right

365Løn account_circle

Løft lønadministrationen - for integration til eBoks og eIndkomst, Nets og banker.

Læs mere chevron_right

Atradius Flow credit_card

Digital debitorstyring med Atradius Flow. Nemmere, hurtigere og mere sikkert.

Læs mere chevron_right

Konsolidator public

Få et cloud add-on, der automatiserer jeres konsolidering direkte i Business Central.

Læs mere chevron_right

TrueCommerce EDI screen_share

EDI automatiserer strømmen af data mellem dig og dine samhandelspartnere.

Læs mere chevron_right

Advanced Intercompany business

Gør det muligt at sende salgs- og købsdokumenter fra flere virksomheder i realtid. 

Læs mere chevron_right

Master Data Management cloud_done

Master Data Management System standardiserer datastyring og effektiviserer kommunikationen.

Læs mere chevron_right

Tag en uforpligtende snak om, hvordan I bedst kommer videre

FAQ om Multisite og Two-Tier ERP

Hvad er Two-Tier ERP?

Et Two-Tier ERP-setup er en løsning, hvor en virksomheds hovedkontoret bruger et ERP-system til at styre sin egen drift, mens dens datterselskaber eller øvrige lokationer bruger et separat, uafhængigt ERP-system. Dette giver hovedkontoret mulighed for centralt at administrere og konsolidere data, samtidig med at datterselskaberne stadig kan have autonomi til at styre deres egen drift.

Hvad er Multisite ERP?

Et multi-site ERP-setup er på den anden side en løsning, hvor alle lokationer i en virksomhed bruger det samme ERP-system, hvilket giver mulighed for konsolidering og centralisering af data på tværs af alle lokationer. Dette kan hjælpe med at forbedre effektiviteten og konsistensen i forretningsprocesser. 

Hvad er Hub & Spoke-arkitektur?

Hub-and-spoke-arkitektur kombinerer stabiliteten ved ​​en monolitisk platform med smidigheden ved ​​mikrotjenester, så du kan drage fordel af nye muligheder og softwareinnovation, uden at ​​komplekse integrationer og afhængigheder bremser dig. I hub-and-spoke-softwarearkitektur er "hubben" det grundlæggende datalag - et enkelt dataadgangspunkt, der kan levere omkring 80 % af den funktionalitet, du har brug for.