Er jeres nytårsforsæt en mere effektiv økonomifunktion?

Den nye bogføringslov og flere krav om effektivitet er med til at gøre digitale værktøjer i økonomifunktionen vigtigere end nogensinde. Læs med her, før I digitaliserer hele økonomifunktionen.

Sådan digitaliserer I økonomifunktionen

Digitalisering af økonomifunktionen står højt på ønskelisten hos mange virksomheder i år. Den nye bogføringslov og stadigt stigende krav om effektivitet er med til at gøre ERP-løsninger som f.eks. Business Central mere relevante end nogensinde. Vi har samlet et par vigtige pointer til dig, der har et nytårsforsæt om en mere effektiv økonomifunktion.

Mere tid og bedre data

Den første åbenlyse fordel ved at tage skridtet og digitalisere hele økonomifunktionen er, at I omsætter jeres data til reel værdi. Det kan måske lyde abstrakt, men ikke desto mindre er det en af de helt store fordele ved at digitalisere.

Adgang til økonomi- og transaktionsdata i realtid i en integreret business intelligence-løsning betyder, at I får et helt andet overblik og kan træffe langt bedre forretningsmæssige beslutninger. Virksomheden kan reagere hurtigere på ændringer i markedet - og medarbejderne i økonomifunktionen kan sænke skuldrene, når der skal samles data til de forskellige finansielle analyser og rapporteringer. Tænk på al den tid, I kan spare i løbet af et regnskabsår på disse opgaver.

Cloud giver flere hestekræfter i økonomifunktionen

Hvis du vil tilføre flere hestekræfter til din økonomifunktion, er den nyeste cloud-teknologi svær at komme udenom. De summer Microsoft investerer i deres cloud-løsninger, taler for sig selv. ”Cloud-first” er ikke bare noget, de siger – det er noget, de mener. Business Central er grundlæggende en cloud-løsning og dermed et fundamentalt skift i den måde, ERP-løsningen fungerer på, ikke mindst i forhold til, hvordan løsninger kan tilpasses. Og digitalisering i dag og de næste år handler om ”cloud transformation” – omstilling fra on-premises til skyen.

Hvor mange virksomheder tidligere måtte løfte større opgraderingsprojekter og udvikle individuelle tilretninger, er du med Business Central automatisk altid på den mest opdaterede løsning og kan tilpasse systemet med apps, virksomheden nemt selv kan til- og frakoble. Det kan både være generelle arbejdsprocesser som f.eks. håndteringen af fakturaer, rejseafregninger mm. og jeres mere unikke forretningsmæssige behov. Skyen tilbyder hidtil uset fleksibilitet, og ”plug’n’play-paradigmet betyder, at I sparer både tid og penge på dyre konsulenter og interne manuelle processer. En effektivisering, der vil motivere til at gennemføre forsættet i de fleste danske økonomifunktioner.

Se hvilke apps og tillægsløsninger, der styrker din Business Central-løsning i økonomifunktionen 

En digitaliseret økonomifunktion giver værdi mange steder

Med Business Central får I også mulighed for at effektivisere andre områder af organisationen. En mere nøjagtig lagerkontrol, automatisk sammenholdt med jeres balance, er et andet område, hvor fordelene i den grad er til at få øje på. Et godt indblik i lageret er nemlig med til at forudse travle perioder næste år og dermed optimere styringen af jeres lager. Igen behøver det ikke at være kompliceret. Med digitale løsninger som f.eks. Warehouse Management indtastes registreringer direkte i Business Central, så alle til enhver tid har et opdateret overblik over lagerbeholdningen.

Med Microsofts Power Platform kan virksomheder i alle størrelser få en sammenhængende suite af løsninger i stedet for separate systemer. Power Platform sikrer et bedre og mere forenklet flow i virksomhedens arbejdsprocesser vha. automatisering, og det bidrager i høj grad til øget produktivitet og en mere effektiv drift.

Læs også: Frigiv tid i bogholderiet med apps til Business Central

Et nytårsforsæt der er værd at holde

Standardisering og automatisering af økonomifunktionen vil lette arbejdet for økonomimedarbejderne i hverdagen og skabe nye muligheder for bedre virksomhedsstyring. Så hvis du endnu går og overvejer årets nytårsforsæt, kunne en udvidet digitalisering af jeres økonomifunktion være et godt bud.  

Se mere om økonomistyring med Business Central

 

Andre spændende artikler:

Digitalisering af bilag i Business Central

Er Business Central i skyen også til store virksomheder?