Er Business Central i skyen også til store virksomheder?

Da cloud-teknologien kom på markedet, mente de fleste, at den passede bedst til små og mellemstore virksomheder - i dag har teknologien ændret sig, og platformen er i den grad klar til de store også.

Sådan kommer du sikkert fra Dynamics NAV til 365 Business Central - NORRIQ

Da den cloud-baserede teknologi i sin tid kom på markedet, var den generelle opfattelse, at den var mest velegnet til små og mellemstore virksomheder. De fleste større virksomheder holdt fast i de traditionelle on-premises løsninger, som mange mente tilbød mere kontrol, mere funktionalitet og flere tilpasningsmuligheder. 

Men tiderne har ændret sig, og det har teknologien i den grad også. 

Business Central i skyen er nu ikke alene et velafprøvet og moderne teknologisk ståsted for de mindre og mellemstore virksomheder. Med Microsofts seneste investeringer i ydeevnen, har løsningen i princippet ingen begrænsninger i forhold til antallet af brugere, sessioner, transaktioner eller størrelsen af ​​databasen – og det gør den relevant for større virksomheder også.  

Dermed er Business Central i skyen svær at komme udenom for de fleste, senest underbygget af Forrester i rapporten "The Total Economic Impact of Microsoft Dynamics 365 Business Central", hvor de virksomheder, der bruger Business Central bekræfter, at de har styrket deres driftseffektivitet, sænket deres omkostninger og skalerede deres implementeringer uden problemer. En vækst der i høj grad var mulig på grund af den fleksibilitet, den cloud-baserede løsning gav dem. 

Går I lige nu med overvejelser om, hvorvidt den cloudbaserede tilgang er den rigtige vej for jer, har vi samlet tre pointer, der er vigtige at overveje, når I skal trætte den rigtige beslutning.  

1: Skalerbarhed gjort virkelig nemt 

I dag er Business Central bygget til så mange brugere, du har brug for. Der er vitterligt ingen grænse for din vækst. 

For at sikre, at Business Central forbliver robust og skalerbar nok til selv de helt store virksomheder, har Microsoft derudover forpligtet sig til løbende at styrke ydeevnen. Nyere funktioner såsom SQL Compression – en teknologi, der også bruges på tværs af andre Microsoft Dynamics 365 cloud-tjenester – hjælper med at reducere databasestørrelsen og forbedre ydeevnen. Systemet holder styr på, hvor meget databasen vokser, så du kan fange eventuelle problemer tidligt og undgå unødigt lagerbrug. Og underordnet jeres størrelse hjælper Business Centrals dashboards jer med at administrere og planlægge lageromkostningerne løbende, så I kan følge med i, hvad du bruger, og hvor meget det vil koste. 


I Forresters rapport nævnte næsten alle Business Central-brugere fordelene ved at kunne skalere brugere og licenstyper til deres aktuelle forretningsbehov. I perioder med hurtig vækst eller igennem turbulente tider, havde det hele tiden adgang til de nødvendige ERP-ressourcer og mulighed for at sænke deres omkostninger.  

2: Vær produktiv på farten 

Fordi Business Central er en cloud-first-løsning, er den bygget til at give brugerne fleksibilitet, så de hele tiden kan skalere og tilpasse sig i takt med udviklingen. Jo større virksomheden er, jo sværere kan hurtige ændringer være. Et godt eksempel var i forbindelse med pandemien, hvor de fleste virksomheder pludselig skulle facilitere fjernarbejde fra den ene dag til den anden. Her var de virksomheder med cloudbaserede løsninger langt bedre stillet end de andre.  

Dette understreges også af Forrester, der forudser, at de virksomheder der investerer i fleksible muligheder for fjernarbejde og andre digitale samarbejdsformer får en klar konkurrencefordel via en mere engageret arbejdsstyrke. I rapporten bemærker Forrester også, at de Business Central-brugere, der var på en cloud-baseret løsning, fik mulighed for en langt lettere overgang til fjernarbejde, end hvis de havde været på on-premises ERP-løsninger.  

En cloud-baseret Business Central-løsning giver dig mulighed for at arbejde sikkert på enhver enhed, fra en hvilken som helst placering. Med andre ord, kan store virksomheder nu også gøre det, som mange af deres mindre konkurrenter har gjort i nogen tid. De kan bruge en cloud-baseret løsning til at styrke deres produktivitet og tilbyde deres medarbejdere mere fleksibilitet.  

3: Beskyt din virksomhed  

Microsoft tager cloud-sikkerhed og compliance mere alvorligt end de fleste. De investerer omkring 1 milliard USD i cloud-sikkerhed hvert år og har løbende forbedret deres cloud-sikkerhedstjenester på en række forskellige områder.  

Og resultatet taler for sig selv. Tidligere sagde mange, at de ikke kunne flytte deres løsning til skyen på grund af sikkerheden. I dag siger de, at de er nødt til at flytte til skyen på grund af sikkerheden.  

Med Business Central får du fingre i Microsofts sikkerhedsinfrastruktur, uden selv at skulle håndtere hverken omkostningerne eller kompleksiteten. Løsningen sikrer, at alle data automatisk sikkerhedskopieres og opbevares godt beskyttet af nogle af branchens tungeste sikkerhedseksperter. 

På baggrund af de tre grunde – og flere andre – vælger tusindvis af virksomheder i alle størrelser i dag Business Central i skyen. Måske I skulle gøre det samme? 

Vi har skrevet et par artikler, som vi tror du kan bruge:

Hvorfor opgradere fra Dynamics AX til Business Central

Spørg dig selv, hvornår du skal skifte NAV til Business Central

Kom nemt fra NAV til Business Central

Få ERP og Business Intelligence til at spille sammen