Hvorfor opgradere fra Dynamics AX til 365 Business Central?

Nye cloudfunktioner samt features, der understøtter en øget produktivitet, bidrager til en stærk business case ift opgradering til Business Central i skyen.

Implementering eller opgradering af ERP-system | Gå fra Dynamics AX til 365 Business Central - NORRIQ

Og ja, det er en opgradering at rykke fra Dynamics AX (tidl. kendt som Axapta) til Business Central (tidl. kendt som NAV / Navision).

Dynamics AX 2012 R3 er den sidste version af Dynamics AX on-premise, før den bliver re-branded og flyttet til skyen som Dynamics 365 Finance & Operations, F&O

Medmindre I har 200+ ERP-brugere, så vil en flytning til Dynamics 365 Business Central give mere mening for jer ligesom det vil give betydelige besparelser på implementering, migrering og konfiguration af jeres nye cloud ERP-system.

Som Herbert Nathan & Co, uvildig ERP-rådgiver, skriver i artiklen "The ERP Battle" fra april 2021: "I dag er det nuværende Business Central målrettet segmentet 20-200 brugere, og F&O er flyttet op til segmentet på mindst 200 brugere. Samtidig er der ret mange eksempler på, at kunder med flere tusinde ansatte bruger Business Central og kunder med kun 20 brugere, der bruger F&O. Som følge heraf er der i dag et overlap i den eksisterende kundebase. Og en konsekvens af, at begge applikationer bevæger sig opad i kundesegmentet, er, at mange kunder, der tidligere har brugt Axapta, nu har valgt at flytte til Business Central, som er et bedre match til den mindre og mellemstore virksomhed.”

Der findes dog også mange små virksomheder med 5-15 ERP-brugere, der foretrækker Business Central fremfor ERP-systemer som fx e-conomic, fordi de allerede kender Microsoft-universet gennem fx Office 365.

Se vores video om Business Central:

 

Hvor er du på vej hen med din AX?

Du er muligvis på en ældre version og bliver nødt til at opgradere, fordi din nuværende version af Microsoft Dynamics AX 2009 eller AX 2012 ikke længere får support (se nedenfor).

Når man ikke længere får support, så medfører det risici forbundet med sikkerhed, fejlrettelser og kompatibilitetsproblemer.

Igen; Medmindre I har 200+ ERP-brugere, så vil det give mest mening at skifte til Dynamics 365 Business Central.

(NORRIQ understøtter ikke Dynamics 365 Finance and Operations, F&O, der er den naturlige udvikling af Dynamics AX for større organisationer med 200+ ERP-brugere og budgetter på DKK 4.000.000 og opefter).

AX-historik og support:

 • Dynamics AX 4.0 blev udgivet i september 2006 og support sluttede i oktober 2016. Nu bør du migrere til Microsoft Business Central.
   
 • Dynamics AX 2009 blev udgivet i august 2008 og support slutter i april 2022. Nu bør du migrere til Microsoft Business Central.
   
 • Dynamics AX 2012 blev udgivet i september 2011 og support slutter i april 2022. Nu bør du migrere til Microsoft Business Central.
   
 • Dynamics AX 2012 R2 blev frigivet i februar 2012 og support slutter i april 2022. Nu bør du migrere til Microsoft Business Central.
   
 • Dynamics AX 2012 R3 blev udgivet i august 2014 og support slutter i april 2022. Nu bør du migrere til Microsoft Business Central.

Kom i skyen med Business Central

Du søger muligvis mod at blive hostet i skyen og få adgang til de mange, nye produktivitetsfunktioner, der er tilgængelige i Microsoft Dynamics 365-universet.

Hvis du i dag er på Microsoft Dynamics AX eller Dynamics CRM, vil Business Central cloud-platformen være meget interessant for dig. Og Business Central understøtter multi-entity, multi-currency, supply chain, manufacturing og SOx compliance.

Cloudbaserede ERP-systemer fra Microsoft er tilgængelige på abonnementsbasis og inkluderer cloud-hosting fra Microsoft på Azure.

Du vil få en tæt integration med Microsoft 365 og resten af ​Microsofts forretningsprogrammer, herunder Exchange Online, Microsoft Teams, Outlook 365 og SharePoint online.

Business Central integrerer også godt med Dynamics 365 Sales og kundeservice for en bedre kundeoplevelse.

Business Central opgradering - gå fra NAV i kælderen til BC i skyen

Med en Business Central-opgradering kan du forbedre datahåndteringen på tværs af alle din virksomheds forretningssystemer

 

Øg produktiviteten med Apps til Business Central

Endnu en god grund til at opgradere fra Dynamics AX til Business Central er de mange apps og tillægsløsninger i Microsoft AppSource. Der findes en lang række apps, der kan løse opgaver indenfor f.eks.:

 • Bogføring
 • Fakturahåndtering
 • Produktion
 • Lønadministration
 • Debitorstyring
 • Projekthåndtering
 • POS
 • Commerce
 • Og meget mere

Hos NORRIQ har vi selv udviklet en række tillægsløsninger, som øger produktiviteten og effektiviteten hos vores Business Central kunder. Her kan du læse mere om vores tillægsløsninger til Business Central.

Du kan finde en lang række apps og tillægsløsninger til Business Central i Microsoft AppSource - NORRIQ

I Microsoft AppSource findes en lang række apps og tillægsløsninger til Business Central

 

Sådan kommer du sikkert videre

Du skal bruge en erfaren ERP-partner til at hjælpe med din implementering; herunder rådgivning inden for finansiel opsætning, supply chain og procesautomatisering. NORRIQ kan hjælpe med at flytte Dynamics AX til den cloud-baserede Dynamics 365 Business Central-platform.

Følgende typer data kan migreres fra Dynamics AX til Dynamics 365 Business Central:

 • Migration af kontoplan (CoA) til Business Central-dimensioner
   
 • GL-regnskaber og oversigt over transaktionshistorik og åbne år
   
 • Kunder og transaktioner med åbne fordringer / receivables
   
 • Leverandører og transaktioner med åben gæld / payables
   
 • Varer og mængder ”på hånden” på tidspunktet for migrationskørsel
   
 • Historiske data flyttes i et data warehouse til langtidsopbevaring, analyse og rapportering i fx Power BI.

 

Se mere om Business Central her

 

Her er et par artikler, vi tror du vil kunne bruge:

4 udfordringer ERP løser for handels- og engrosvirksomheder

Two-Tier ERP – hvornår, hvordan og hvorfor?

De mest anvendte ERP-systemer i Danmark

Hold tungen lige i munden, når du skal i gang med dit ERP-projekt