Det hele har kørt på skinner, og vi var meget hurtigere oppe at køre, end vi havde troet.

May Britt Dyvelkov
VP Finance Manager, ViroGates
Business Central ViroGates

Mål: Moderne digitalt set-up

Processen startede egentlig med et ønske om at få Office 365. 

”Men vi fandt ud af, at vores Dynamics NAV fra 2009 var ”showstopper” for Office 365. Samtidig fik vi en ny kollega, som gerne ville have Power BI,” fortæller May Britt Dyvelkov.

Dermed begyndte tanken om at få et helt nyt og moderne digitalt set-up at forme sig.

”Jeg havde kigget på Business Central nogle gange. Vi ønskede ikke at være ”first mover” på løsningen. Men jeg syntes, det så fornuftigt ud,” siger May Britt Dyvelkov.

Sidst i 2019 var hun og kollegerne klar til at ”rykke”, og NORRIQ blev anbefalet af en leverandør.

Ønske om Office 365

I drift efter fire dage med konsulent

”Vi havde et godt indledende møde, hvor vi fik afklaret, hvad vi skulle bruge løsningen til, og vi var også enige om tidshorisonten,” fortæller May Britt Dyvelkov.

Og mens NORRIQ gjorde de indledende øvelser, fik hun lavet årsregnskabet færdigt i det gamle system.

Herefter fulgte fire konsulentdage hos ViroGates.

”På den første dag koncentrerede vi os om lagerstyring, som vi kører på nogle af vores produkter. Konsulenten fik at vide, hvad vi generelt havde behov for, og vi talte om, hvad han skulle gøre, og hvad vi selv kunne stå for,” fortæller May Britt Dyvelkov.

Dag 2 forløb med kontoplan og assistance til opsætning af regnskab.

 

Hurtig levering af Business Central

Nem dataflytning med RapidStart

På dag 3 blev ViroGates introduceret for RapidStart systemet, der ligger i Business Central. Denne løsning gør det nemt for virksomheden selv at indlæse debitorer og kreditorer ved hjælp af Excel. Det blev også besluttet, hvordan ViroGates nemt kunne få deres egne eksterne rapporter, herunder fakturaer. 

”Konsulenten fra NORRIQ havde gode input hele vejen igennem og var en virkelig stor hjælp. Han var hurtig til at sætte sig ind i vores behov og fornemme, hvad vi selv kunne.”

Den sidste dag med konsulenten blev brugt til at følge op på lagerstyringen og sikre, at alting fungerede rigtigt.

RapidStart systemet i Business Central

”Det gik meget hurtigere end vi troede”

Samarbejdet mellem ViroGates og NORRIQ blev indledt i december 2019, og den nye løsning var klar medio januar.

”Det hele har kørt på skinner, og vi var meget hurtigere oppe at køre, end vi havde troet,” fortæller May Britt Dyvelkov.

Mens hun gjorde årsregnskabet klar i den gamle NAV, samlede hun alle bilag med mere for 2020, og på dagen, da regnskabet var klar, skiftede ViroGates over til Business Central.

”Den fungerede fra første færd, og konsulenten var klar til at besvare de spørgsmål, der opstod hen ad vejen. Jeg har fået og får al den hjælp, jeg har behov for. Jeg ringer eller skriver bare en mail,” fortæller May Britt Dyvelkov.

Samarbejder med NORRIQ

”Det er dejligt, at man kan opnå et samarbejde med en ekstern partner, der er så godt. Jeg vil helt sikkert gerne anbefale NORRIQ.”

May Britt Dyvelkov
VP Finance Manager, ViroGates

”Mere for pengene end vi havde regnet med”

Det aftalte budget for projektet blev overholdt – men ikke nok med det:

”Vi har fået mere for pengene, end vi havde regnet med,” siger May Britt Dyvelkov.

Samtidig er hun blevet meget positivt overrasket over samarbejdet:

”Det er dejligt, at man kan opnå et samarbejde med en ekstern partner, der er så godt. Jeg vil helt sikkert gerne anbefale NORRIQ, siger May Britt Dyvelkov.

Godt samarbejde med NORRIQ

”Vi er ikke afskrækket af skyen”

Forud for beslutningen om nyt system var ViroGates i samme situation som mange andre, der har en ældre Dynamics NAV på en måske heller ikke helt ny server: Løsningen er blevet utidssvarende og spiller ikke sammen med nye applikationer.

”Vi havde valget mellem at investere i en ny server og så gå helt og holdent over til en Cloud løsning, og jeg må sige: Vi er ikke afskrækket af skyen. Tværtimod. Jeg har ikke oplevet systemet gå ned en eneste gang,” siger May Britt Dyvelkov.

Muligheden for at anvende Power BI i den nye løsning er blevet modtaget med begejstring af sælgerne.

”Det var meget efterspurgt. Nu har de fået adgang til at følge med i, hvordan tingene udvikler sig,” siger May Britt Dyvelkov. 

Læs de 10 bud om vejen fra NAV til Business Central​

Cloud løsning med Power BI

Fakta om ViroGates

  • Virksomheden blev grundlagt i 2001, baseret på en opfindelse på Hvidovre Hospital.
  • Opfinder og stifter Jesper Eugen-Olsen opdagede muligheden for at benytte biomarkøren suPAR ved HIV.
  • Siden er der udgivet flere end 600 forskningsartikler, der positionerer suPAR som en af de mest lovende biomarkører inden for forskellige områder af sundhedspleje. Specielt satser virksomheden på at hjælpe hospitaler med at prioritere ressourcer i relation til den enkelte patients behov for medicinsk behandling herunder indlæggelse og hjemsendelse.
  • Det har taget mange år at finde ud af, hvordan markøren bruges bedst, og i 2018 gik ViroGates på børsen og hentede penge til den videre kommercielle udvikling.
  • Markedet er i første omgang Norden og det øvrige Europa. ViroGates har sælgere i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig og Spanien.
  • Testen er indtil videre i brug på hospitaler i tre lande.