5 input til digitalisering af din produktionsvirksomhed

Er der sammenhæng mellem jeres SCM og jeres finansielle spor? Har jeres virksomhed en klar IT-strategi og overvejet en bedre tilgang til at digitalisere?

Alle typer virksomheder kan opnå store fordele ved at digitalisere mere og dermed minimere manuelle processer samt forbedre kundernes oplevelser.

Dette gælder ikke mindst for vertikaler inden for procesindustri og projektorienteret produktion. Hvis jeres virksomhed vil digitalisere processerne og blive bedre til at benytte sig af struktureret data, vil det give et bedre og mere evidensbaseret overblik over jeres forsyningskæder.

Vi giver fem input til områder, hvor man kunne digitalisere yderligere:

1. Optimerer SCM-processen og reducerer omkostninger

Det er vigtigt løbende at strømline dine virksomheds- og produktionsprocesser. Automatisering af daglige planlægningsrutiner i relation til SCM samt optimering af virksomhedens kapacitet og ressourcestyring er blot to af de mange fordele ved digitalisering af virksomheder.

Synkroniser data mellem produktionssystemet, lagersystem og jeres ERP-system, er en anden mulighed. Ofte vil en digitaliseret proces medføre øget produktivitet. Øget produktivitet fører til besparelser. Digitaliserede løsninger kan dermed reducere dine driftsomkostninger, da visse opgaver ikke længere kræver lige så meget tid og høj indsats som før.

2. Skab sammenhæng mellem processer og afdelinger

Har du udfordringer med gennemskuelighed på tværs af afdelinger og deres respektive processer? En digitaliseret proces kunne gøre det nemmere at samle de rette informationer på tværs af alle afdelinger.

Benyt jer af elektronisk flow-styring; Gør det lettere at få indsigt i al data fra indkøb og produktion eller fra levering til fakturering og opnå at medarbejdere (og måske kunder) har de korrekte og nødvendige oplysninger. Dvs. oplysninger til rette personer på tværs af afdelinger- på rette tid og sted og dermed sikre mere effektivitet.

3. Forbedret lagerstyring

Viden om jeres lager er fundamentalt. Digitaliserede processer kan ofte give bedre indsigt i din lagerstyring. Indsigt i at have de rette varer på lager til den rette værdi og til den rette tid skal sikre, at din lagerstyring kører optimalt. Minimer risikoen for uventet varemangel eller dødt lager.

Ved at digitalisere lagerstyring kan du planlægge dine modtagelser, produktion og forsendelser så effektivt som muligt og således minimere leveringstider. Eksempelvis ser man ofte at scanner-løsninger, der er integreret til ERP-systemet, kan optimere processen ift. ind- og udgående varer, og ikke mindst kvalitetsprocessen.

4. Sporbarhed

Derudover gør digitalisering det nemmere end nogensinde før at spore dine varer. Der kommer flere og flere krav til sporbarhed. Med de rigtige værktøjer kan du bedre spore alle dine varer ud fra et serienummer, batchnummer eller batchniveau.

Digitalisering kan ligeledes optimere den ofte meget tidskrævende proces at håndtere kvalitetsstyring i relation til sporbarhed.  Digitalisering af sporbarhed giver samhørighed mellem køb af råvare og levering af produktion.

5. Det hjælper alle afdelinger

Så langt, så godt, men der er selvfølgelig mange flere muligheder…

Udover at strømline din produktionsafdeling, så kan man naturligvis digitalisere processerne i finans, salg og marketing eller andre afdelinger. Alle bør have adgang til relevante og opdaterede oplysninger - når som helst og hvor som helst.  Eksempler kan være at optimere dine salgs- og marketingprocesser og etablere længere og vedvarende forhold med dine kunder, holde styr på provisioner og afgifter og modtage EDI-ordrer.

Der er også hjælp at hente for dem i økonomiafdelingen. Et ERP-system såsom Microsoft Dynamics 365 Business Central sikrer sammenhæng mellem SCM og digitaliserer økonomistyringen. Den store samling af data, tid og materialer betyder, at du sparer tid og penge ved at etablere et korrekt datagrundlag til analyser og rapportering. Så styrker du din virksomheds viden og sidst, men ikke mindst, giver du jeres virksomhed det bedst mulige grundlag for bedre beslutninger.

Læs også om automatiseret lagerstyring