Hvad er Navision?

Navision er et ældre ERP-system. Det hedder nu 365 Business Central. Er du klar til at opgradere? Læs hvorfor du bør opgradere din Navision/Dynamics NAV.

Hvad er Navision? Introduktion og hvorfor du bør skifte til Business Central - NORRIQ

Hvad er Navision?

Navision er et ERP-system (Enterprise Ressource Planning) fra Microsoft, der bruges til at styre en virksomheds økonomi, salg, indkøb, lager, logistik, CRM, produktion, projektstyring, lønadministration og HR.

Ligesom andre ERP-systemer automatiserer Navision mange administrative funktioner og forbinder data og informationer fra hele organisationen, så medarbejderne kan arbejde hurtigere, smartere og mere effektivt.

Navision har eksisteret siden 1990’erne og er et danskudviklet ERP-system. I 2003 opkøbte Microsoft systemet, og i 2007 skiftede Navision navn til Dynamics NAV, og i 2018 ændrede Microsoft igen navnet til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

I dag bruger en del danske virksomheder forsat Navision/Dynamics NAV, men mange begynder at fortage den ”sidste store opgradering” til Business Central.

 

Hvorfor skifte navn fra Navision til Dynamics NAV?

Hvad er forskellen mellem Navision og Dynamics NAV? Faktisk er de to systemer to sider af samme sag. NAV er nemlig en nyere udgave af Navision. Siden Microsoft købte Navision, har de løbende udviklet og forbedret systemet til de funktioner, du kender i dag, hvor ERP-systemet på globalt plan er blevet kendt under navnet Microsoft Dynamics NAV, men mange bruger bare betegnelsen NAV.

 

Fra Navision til Business Central handler om langt mere end et navn

Det kendte ERP-system er altså gået fra at hedde Navision til Dynamics NAV – og i 2018 blev navnet, som sagt, igen ændret til Microsoft Dynamics 365 Business Central. Men hvad er Business Central? Helt kort fortalt er Business Central fremtidens ERP-system, ikke mindst for mindre og mellemstore virksomheder. Det kan alt, et ERP-system skal kunne, og vil løfte styringen af de fleste virksomheder markant.

Business Central er oplagt til virksomheder, der vil styrke deres økonomistyring, men det kan også bruges til styring af resten af virksomhedens forsyningskæde - f.eks. produktionsstyring, lagerstyring, planlægning, indkøb, salg og finans/bogholderi.

Læs mere om Business Central

 

Derfor bør du opgradere din Navision

Alle snakker om skyen, og hvorfor du skal derop. Men hvad betyder det egentlig? Med Navision/NAVs afløser Business Central bliver de samme funktioner, processer og arbejdsgange simpelthen placeret i skyen. Dette er samtidigt et farvel til store opgraderinger, i skyen bliver funktionerne løbende forbedret, når Microsoft to gange årligt udruller deres Major Releases for Business Central.

Hvorfor anbefaler vi virksomheder at udskifte deres Navision og komme op i skyen med Business Central? Simpelthen fordi løsningen bliver mere standardiseret og gør det nemmere at opgradere uden et større kodningsarbejde (og dyre konsulenttimer).

Derudover vil du kunne skalere og tilpasse din løsning efter behov. Vækster din virksomhed, vil du kunne tilføje ny kapacitet og funktionalitet til løsningen.

Udover det vil en opgradering fra Navision/NAV eller C5 til Business Central også give dig mulighed for at udnytte alle fordele ved at rykke dit ERP-system i skyen:

 • Hurtigere opgradering til nyeste version
 • Adgang til et kæmpe katalog af apps i Microsoft Appsource
 • Software-as-a-Service (SaaS) – alle er på samme version
 • Integration til øvrige systemer på Dynamic 365-platformen, f.eks. Power BI, Teams, CRM, Office-pakken, osv.
 • Optimeret drift, og meget mere.

Hent vores eBook: Fra NAV til Business Central

 

Få smarte tillægsløsninger til din Navision/NAV

Hos NORRIQ har vi udviklet en række værdifulde tillægsløsninger til din Navision/Microsoft Dynamics NAV. Løsninger, som kan optimere jeres løn- og personalestyring, effektivisere jeres rejseafregninger, gøre det lettere for bogholderiet at modtage og arkivere fakturaer.

Vores Apps til Navision/NAV/Business Central hentes via Microsoft AppSource. Integration og installation er nem, hurtig og giver øget funktionalitet - uden at det koster spidsen af en jetjager.

Her er listen over nogle af vores tillægsløsninger til Navision/NAV/Business Central:

 

Vi tilbyder solide integrationer til Navision

Udover vores mange tillægsløsninger til Navision/NAV/Business Central, arbejder vi også med integrationer til:

 • Webshops
 • PIM-systemer
 • Business Intelligence
 • Og meget andet

Business Intelligence er en god partner til din Navision-løsning. Med Business Intelligence får du markant bedre indsigt i dine data, og værktøjet giver dig større mulighed for at analysere dem. På den måde kan du træffe langt bedre og mere lønsomme beslutninger.

Her er et udpluk af de fordele Business Intelligence giver dig:

 • Undersøg og kombinér data fra forskellige kilder
 • Visualisér viden og data på få sekunder
 • Lav interaktive rapporter
 • Nem og sikker deling i Cloud
 • Og meget mere

Læs mere om Business Intelligence

 

Spørgsmål om Navision/Dynamics NAV?

Har du spørgsmål til Navision, Dynamics NAV eller Business Central? Står du med tanker om at opgradere dit ERP?

Brug vores mange års erfaring og få svar på alt mellem himmel og jord om Navision/NAV.

Kontakt os på telefon +45 70 20 12 12 eller send en mail på info@norriq.dk.

Vores ERP-eksperter står klar til at hjælpe dig.

 

Support til Navision

Hos NORRIQ har vi mange års erfaringer med at supportere kunder, der bruger en Navision, Dynamics NAV eller Business Central-platform.

Vil du gerne have support på din Navision-løsning? Kontakt os på telefon +45 70 20 12 12 eller send en mail på info@norriq.dk. Så finder vi den bedste support-løsning til dig.

 

FAQ om Navision

Hvad er Navision?

Navision er et ERP (Enterprise Ressource Planning) program, der bruges til at optimere en virksomheds forretningsprocesser – herunder styring af økonomi, lager logistik, produktion, løn, og meget mere.

Hvad hedder Navision i dag?

I dag hedder Navision Dynamics 365 Business Central. Du finder mange af de samme funktioner i Business Central, som i Navision.

Bør man opgradere fra Navision til Business Central?

Bruger du i dag en Navision, bør I overveje en opgradering til Business Central. Microsoft udvikler ikke længere på Navision, og fokuserer deres kræfter på det nye ERP-system Business Central. Der er mange fordele ved at opgradere – herunder forbedrede arbejdsgange og nye smarte features.

Hvornår købte Microsoft Navision?

I juli 2003 blev danske Navision opkøbt og ejerskabet blev overdraget til amerikanske Microsoft.