6 gode råd: Sådan får du succes med dit BI-projekt

Hvordan lægger I den bedste strategi? Og hvordan sikrer I forankring i hele organisationen? Vi har samlet seks gode råd.

Læs vores blogindlæg og få gode råd til, hvordan du får succes med dit BI-projekt - NORRIQ

Mange virksomheder har fået øjnene op for de klare konkurrencefordele, der er forbundet med flere datadrevne beslutninger. Vejen dertil går ofte via en effektiv Business Intelligence-løsning, men hvordan kommer man bedst i gang? Hvordan lægger man den bedste strategi? Og hvordan sikrer man, at løsningen bliver godt forankret i virksomheden? Her er seks gode råd.  

BI gør gode beslutninger bedre 

Hver dag bliver der truffet mange beslutninger i alle virksomheder. Parametre som branchekendskab, erfaringer i markedet og den naturlige mavefornemmelse vil altid være en del af de beslutninger. Med Business Intelligence tilfører man data til processen, så man nemt kan træffe beslutninger på baggrund af fakta, der ellers ville være både besværlige og tidskrævende at skabe et overblik over manuelt. Mange virksomheder har endda flere data til at træffe beslutninger ud fra, end de selv er klar over. En Business Intelligence-løsning kan hjælpe med at sætte al tilgængelig viden i spil.   

Med den rette BI-løsning (som for eksempel Power BI) undgår man også de menneskelige fejl, der kan være årsag til misforståelser og forvirring. F.eks. kan en tastefejl i et excel-ark hurtigt resultere i, at en medarbejder sidder med en anden opfattelse af præmisserne end de andre. Med en stærk BI-løsning er der altid ét fælles udgangspunkt.    

Fordelene er altså mange, men hvordan kommer man bedst i gang? Vi har samlet seks gode råd:  

1: Nogle af de vigtigste skridt tages allerede, inden I starter 

Et BI-projekt er på mange måder ligesom ethvert andet IT-projekt. Hvis man ikke kommer rigtigt i gang, kan det nemt fejle. Derfor er det helt afgørende ikke at undervurdere betydningen af de allerførste skridt, nemlig at få afklaret projektet grundigt gennem indledende snakke og dialog. Først når alle ønsker og behov er afdækket, kan der lægges en projektplan. 

Læs vores blogindlæg: 10 ting du bør overveje inden du går i gang med et BI-projekt.

2: Vælg en agil BI-strategi

At være datadrevet er essentielt, men der skal mere til for at få succes med et BI-projekt. Det kræver også en god strategi med en del agilitet, da der med sikkerhed vil dukke ting op undervejs, der vil gøre det nødvendigt at justere den valgte kurs. Den fleksibilitet kan med fordel tænkes ind i hele løsningen. Et BI-projekt er ikke et færdigt produkt, der bestilles og leveres. En succesfuld BI-løsning bygger derimod på et dynamisk samarbejde om et projekt, der skal ud og leve og udvikle sig med virksomheden.  

3: Vær klar til en fremtid i skyen

Der er ingen tvivl om, at vi ser mod en fremtid i skyen – også i forhold til Business Intelligence. Man kan godt gå i gang med BI på en server, men det er en god ide at overveje en løsning, der er forberedt til at ligge i skyen på et tidspunkt. Så kan man hæve den senere, når timingen er rigtigt.

Læs vores blogindlæg og få gode råd til, hvordan du får succes med dit BI-projekt - NORRIQ

4: Værdien skal være synlig

Det er relativt nemt at bygge en BI-løsning, hvis man ved, hvad man vil have – men at få sine medarbejdere til at bruge den, kan være sværere. Forankring er altid en svær disciplin, især i forhold til et nyt projekt. Her handler det bl.a. om at synliggøre værdien af løsningen for medarbejderne. Hvis fordelene er meget tydelige, vil løsningen blive brugt og dermed skabe endnu mere værdi.

Læs også: 6 gode råd: Sådan fik Plantorama succes med BI

5: Start tæt på målstregen

Man behøver sjældent at starte fra scratch med sin BI-løsning. Det er lidt som med typehuse; vælg en løsning, der har standardiseret de mest grundlæggende funktioner, så du starter så tæt på mål som muligt. Med en præbygget løsning er I 70-80% procent færdige, før I overhovedet er begyndt. Så kan I fokusere ressourcerne på den sidste procentdel med jeres mere specifikke behov.   

6: Den rigtige konsulent

Data er afgjort en af de vigtigste komponenter i et BI-projekt. Men succes afhænger også den rette implementeringspartner. Vælg en konsulent med både branche- og systemkendskab, og som har både den nødvendige faglighed og erfaring i forhold til forankring. Vælg gerne en partner, der har indsigt i jeres eksisterende set-up.  

Sidst, men ikke mindst, er det selvfølgelig også vigtigt med personligheden og tilgangen til projektet – sådan er det i alle IT-projekter. Et godt BI-projekt hviler altid på et godt samarbejde.  

Kom nemt i gang med BI

 

Andre gode artikler:

Hvordan giver Business Intelligence værdi?

10 punkter, du skal have styr på, før I går i gang med jeres Power BI-projekt

9 gode grunde til at bruge BI