Business Intelligence behøver ikke være være dyrt og komplekst

Business Intelligence vil tage din forretning til et nyt niveau. Men projektet der leder op til din Business Intelligence-løsning behøver ikke være en større rumrejse. Succes med Business Intelligence kræver en solid datamodel. Og hvorfor ikke bygge videre på al den erfaring, andre allerede har gjort?

Business Intelligence behøver ikke være være dyrt og komplekst - NORRIQ

Business Intelligence skaber konkurrencefordele

Business Intelligence kan skabe store konkurrencefordele, og de virksomheder der ikke allerede er i gang, skal til at skifte gear, hvis de vil følge med. En Business Intelligence-løsning indsamler automatisk data fra jeres forskellige systemer, og konverterer dem til brugbar og tilgængelig indsigt i form af dynamiske visualiseringer og dashboards og får dermed et nyt og vigtigt indblik i din forretning. Med interaktive visualiseringer samlet i et system, der hele tiden er opdateret går du fra at kun kunne se fortiden til også at kunne se nutiden og fremtiden. Du kan udarbejde analyser og rapporter med få klik, og hele tiden følge alle dele af din forretning lige nu og her. Hvordan ser det ud? Og hvad betyder det for i morgen? Måske skal der justeres på noget?

Det må være dyrt og komplekst?

Du tænker måske, at en Business Intelligence-løsning der henter data fra hele jeres forretning, må være dyr og kompleks. I har sikkert mange forskellige datakilder, og du tænker måske, at det må kræve mange ressourcer fra både jeres egen organisation og nogle dyre konsulenthuse at samle alle delene. Men i dag er det faktisk nemmere, end du tror at komme i gang med Business Intelligence.

Virksomheder er unikke, men KPI’erne er ens

Business Intelligence er et af de områder, der har udviklet sig allermest, og fundamentet er nu solidt belagt med standardiserede værktøjer og erfaring fra masser af virksomheder, der - deres forskelligheder til trods - langt hen ad vejen har de samme forretningsmæssige behov. Hos NORRIQ har vi bygget Business Intelligence-løsninger for hundredevis af virksomheder med vidt forskellige produkter, i forskellige størrelser og fra mange forskellige brancher. Og vores erfaring er, at de fleste i sidste ende styrer efter mange af de samme koordinater.

Men hvorfor starter mange Business Intelligence-konsulenter så helt forfra hver gang? Kan man ikke i stedet bygge videre på de andres erfaringer? Som i et TV-køkken, hvor man har forberedt de ingredienser, man skal bruge, inden programmet starter? Vores udgangspunkt er: Jo. En effektiv Business Intelligence-løsning kan være 80% i mål, allerede inden man er startet.

Læs også: Sådan hjælper BI virksomheder med at træffe bedre beslutninger

 

Med Business Central har I et forspring

Hos NORRIQ handler Business Intelligence nemlig om at gå den lige vej, om altid at tage udgangspunkt i standardiserede værktøjer og best practise. Og de virksomheder, der anvender Microsoft Dynamics NAV eller Business Central, har med NORRIQs BI Accelerator mulighed for at starte med et gevaldigt forspring. Vi har nemlig samlet alle vores erfaringer i en køreklar datamodel, der kan fungere som et færdigudviklet fundament for den tilpassede løsning og dermed accelerere processen markant.

Fokuser på det vigtigste

Den lige vej handler også om at fokusere på vigtigste. Mange fokuserer f.eks. på visningslaget, når de vælger Business Intelligence-løsning, men det centrale er faktisk datamodellen. Det er her, I indsamler data og opbygger logikken, det her det hele sker. Er datamodellen ikke stærk, er der ingen front-end, der vil kunne løfte jeres forretning. En del af denne øvelse handler også om at få styr på jeres processer, så de data hele løsningen hviler på, er solide. Vi oplever, at de vigtigste udfordringer mange gange befinder sig helt andre steder, end virksomhederne regner med.

Bedre beslutninger kan ses på bundlinjen, og succes med Business Intelligence kræver en stærk datamodel, der understøtter alle jeres beslutningsbehov. Vælg en samarbejdspartner, der forstår kompleksiteten i så høj grad, at løsningen bliver simpel og ikke koster en formue. Det er sjældent en god forretning at tage lange omveje.

Læs mere om Business Intelligence

 

Andre gode artikler:

Hvordan giver Business Intelligence værdi?

9 gode grunde til at bruge BI

3 gode råd til dig der skal vælge Business Intelligence-værktøj