Skal din PIM-løsning i skyen eller håndteres lokalt?

Hvis en PIM-løsning er den rigtige vej for jer, bør I overveje, om løsningen skal ligge i skyen eller på en on-premise-server.

Skal din PIM-løsning i skyen eller håndteres lokalt? - NORRIQ

Håndterer I mange produktdata, måske endda i forskellige systemer, eller markedsfører I jer på flere sprog eller kanaler, er der mange fordele ved en effektiv PIM-løsning. En PIM-løsning giver dig mulighed for at administrere store mængder komplekse data på tværs af både online og offline kanaler. Den gør livet lettere for salgs- og marketingteams, og sikre, at produktdata altid er opdaterede og korrekte.

Hvis en PIM-løsning er den rigtige vej for jer, er første skridt selvfølgelig at finde den platform, der bedst matcher jeres behov, og noget af det første I bør overveje, er om løsningen skal ligge i skyen eller på en server? Der er fordele og ulemper ved begge dele.  

Fordelene ved cloud-baseret PIM

Stiller man skarpt på cloud-baserede PIM-løsninger, er der mange klare fordele:

Skræddersyet - og minimalt træk på ressourcer

Når du har PIM onsite, er du ansvarlig for at konfigurere systemet og integrere det med den øvrige software i virksomheden. Det kan være et relativt stort arbejde, og du kan få brug for flere dedikerede ressourcer til at administrere systemet. 

Cloud-baseret PIM leveres med forskellige integrationer og funktioner, hvilket betyder, at du hurtigt og nemt kan tilpasse løsningen til jeres specifikke behov. Vil du f.eks. integrere dit PIM-system med din webshop? Intet problem. Vil du forbinde din virksomheds ressourceplanlægning med din nye PIM-løsning? Det er heller ikke noget problem.

Cloud-baseret PIM er særlig oplagt for virksomheder med en mindre it-infrastruktur. På den måde vil PIM-løsningen trække minimalt på IT-ressourcerne, der så kan fokusere på andre vigtige opgaver. 

Skalerbar og omkostningseffektiv

Vælger man at køre en PIM-løsning onsite, er der omkostninger til både server og vedligeholdelse. De udgifter sparer man i sagens natur ved at vælge en PIM-løsning i skyen. Med andre ord, kan selv små og mellemstore virksomheder få en løsning af meget høj kvalitet.

Mange udbydere af PIM-software tilbyder forskellige prisstrukturer afhængigt af, hvad den enkelte virksomhed har brug for. Det gør de cloudbaserede løsninger meget skalerbare, da de hele tiden kan tilpasses den situation, virksomheden står i.

PIM i skyen er sikkert

Når du har servere og netværk samlet ét sted, er der en sårbarhed i forhold til, at dit onsite PIM-system kan bryde sammen. Èn strømafbrydelse eller et phishing-forsøg, og du kan måske miste alle dine hårdt indsamlede data. 

En PIM-løsning i skyen er godt beskyttet mod tab af data og cyberangreb. Data og processer er spredt over flere enheder, så dine oplysninger let kan genskabes. De fleste PIM-løsninger i skyen rapporterer om over 99% oppetid, hvilket betyder, at du kan tilgå dine oplysninger frit og sikkert. 

Men der er selvfølgelig også ulemper…

Cloud-baserede PIM-løsninger har altså deres klare fordele, men for nogle kan en onsite løsning være det bedste valg. Med en løsning onsite har du mere styring, ikke kun over hvordan selve løsningen skal se ud og agere, men også over dataene. Hvis du arbejder i en meget reguleret branche, som f.eks. sundhedssektoren eller den finansielle sektor (bank, forsikring mv.), er det ofte bedst at eje informationsserverne selv. 

Så hvad er det rigtige for jer?

Cloud-teknologien udvikler sig hele tiden og markedet vokser år for år. 

Det har aldrig været mere fordelagtigt at investere i en cloud-baseret PIM-løsning. Det er sikkert og fuldt skalerbart i forhold til behovene i jeres it-afdeling. 

Vi ved dog også, at forskellige virksomheder har forskellige vilkår og præmisser. Hvis du arbejder i en branche, hvor du håndterer ekstra følsomme data eller hellere vil have fuld kontrol over den software, du bruger, kan en onsite-løsning være at foretrække. 

Undersøg og overvej de forskellige muligheder, de ressourcer I har, og dine ønsker til en PIM-løsning. Uanset hvilken mulighed I vælger, vil PIM-software gøre en kæmpe forskel for jeres virksomhed.

Kom godt i gang med PIM